Sisällön tarjoaa Blogger.

Mitä maksoi kahden viikon omatoiminen Meksikon matka?

Nyt alkaa olla Meksikon matkan postaukset paketissa ja on aika siirtää katse kohti Afrikkaa ja huomenna koittavaa Etelä-Afrikan matkaa. On siis ainakin toistaiseksi viimeisen Meksiko-postauksen vuoro.

Tässä postauksessa haluan valottaa kuinka paljon meidän Meksikon matka kustansi ja mitä sillä rahalla sai. Emme tehneet matkaa edullisimmalla mahdollisella tavalla, mutta emme myöskään kalleimman kautta. Olemme matkailijoina mukavuudenhaluisia, mutta katsomme varausvaiheessa hinta-laatusuhdetta ja säästämme silloin, kun se on mahdollista. Meidän loma oli omatoiminen kiertomatka Riviera Mayalla. Yhdistimme siinä niin kaupunki-, ranta- kuin aktiivilomailunkin.
Lennot Cancuniin 339 € / hlö

Saimme lennot Cancuniin todella edulliseen hintaan. Tarjous osui silmiin Lentodiileissä ja ne napattiin parin tunnin miettimisen jälkeen (onneksi oli loma valmiiksi sovittuna!). Ihan näin huokeita lentoja ei ole helppoa saada, mutta monesti tämän jälkeenkin on Lentodiileissä osunut silmiin alle 500 euron lentoja Meksikoon. Meillä oli kaksi vaihtoa, joka ei varmasti ole se ideaalein ratkaisu kaikille matkustajille, mutta me olemme tottuneita pitkiin lentoihin vaihdoilla, joten nämäkin lennot meni suhteellisen kivuttomasti molempiin suuntiin.


Meksikon roadtrip reitti

Olisimme tottakai selvinneet halvemmalla, jos olisimme viettäneet koko loman yhdessä ja samassa paikassa. Silloin olisi säästynyt vuokra-auton hinta. Halusimme kuitenkin nähdä Jukatanin niemimaata monipuolisesti ja parhaiten se onnistui siirtymällä parin päivän välein paikasta toiseen. Ajelimme vuokra-autollamme ympäri Riviera Mayaa eli Karibian meren puoleista rannikkoa ja teimme pienen lenkin myös sisämaan puolelle. Kovin suurta kilometrimäärä emme tällä reissulla kuitenkaan auton mittariin kartuttaneet, koska halusimme ottaa kerrankin hyvin rennosti. Meillä olikin loman aikana pari päivää, jolloin auto ei liikahtanut metriäkään ja monena muunakin päivänä kilometrit jäivät alle sadan.

Tässä reitti pääpiirteissään:Premium-luokan auton vuokra 14 vuorokaudelle super coverilla  466 € 

Tapamme mukaan otimme vähän isomman kokoluokan auton, jotta saimme molemmat isot matkalaukut mahtumaan takakonttiin ja kuskille hieman ajomukavuutta. Meillä oli vuokra-autona Hyundai Sonata. Se oli premium-luokan auto ja meillä oli siinä super cover -vakuutus, jotta meille ei tulisi mitään kuluja, mikäli jokin haveri olisi sattunut. Edullisimmat autot, huonommalla vakuutuksella olisivat olleet vuokrattavissa tuolle ajalle parilla sadalla eurolla.

Suurin osa turisteista ajeli ympäriinsä pienemmillä autoilla ja ne ajavat aivan mainiosti asiansa paikasta toiseen liikkumisen suhteen. Tiet ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta jonkin verran Riviera Mayallakin joutuu ajelemaan hiekkateitä, koska useampi meidänkin majoituksista oli sellaisen päässä.Meksikon majoitukset yhteensä 1316 €


Yövyimme seitsemässä eri hotellissa. Halvin maksoi yöltä 54 euroa ja kalleimmat 120 €. Otimme niihin paikkoihin edullisemman majoituksen, joissa meillä oli päiville paljon aktiviteetteja ja panostimme majoitukseen niissä paikoissa, joissa aioimme ottaa rennosti altaalla tai rannalla. Tämä oli ihan toimiva ratkaisu. Varausvaiheessa jo totesimme, että kovin edullisesti Riviera Mayan rantahotelleihin ei pääse majoittumaan. Valittavana oli yleensä edullisempaa majoitusta ilman rantaa tai sitten lähemmäs 200 euroa tai enemmän maksavia rantahotelleja. Löysimme kuitenkin pari kivaakin rantahotellia, joiden molempien hinta yötä kohden oli 120 euroa. Näistä Senses Riviera Maya by Artisan oli huomattavasti tasokkaampi majoituspaikka, mutta se oli kauempana kaikesta, eikä lähellä ollut oikein mitään. Hotel Cielo Maya oli vaatimattomampi hotellina, mutta se oli lähempänä Tulumia. 

Oikeastaan kaikki majoituksista Playa del Carmenia lukuunottamatta olivat sellaisessa paikassa, että auto oli liikkumiseen välttämättömyys. Taksimatkat olisivat tulleet kalliiksi, eikä bussilla olisi päässyt kovin lähelle.


Kolme yötä Cancunissa: Sina Suites "deluxe sviitti" 65 neliötä, 55 € / yö

Deluxe oli oikeasti tästä majoituksesta aika kaukana. Tilaa riitti ja allasalue oli kiva, mutta itse huoneisto oli todella pelkistetty. Ikä näkyi huonekaluissa, mutta kylpyhuone oli uudistettu ja huoneisto oli siisti.Kaksi yötä Puerto Morelosissa: Senses Riviera Maya by Artisan, 100 neliöinen sviitti, 120 € / yö

Tämä oli todella ihana paikka. Oma postaus tästä adults only paikasta löytyy täältä.
Kaksi yötä Playa del Carmenissa: HM Playa del Carmen, 120 € / yö

Meillä oli alunperin huoneisto varattuna Playa del Carmenissa, mutta sen suhteen meni kaikki pieleen. Meidät oli siirretty toiseen huoneistoon, joka oli alkuperäistä hienompi ja hyvin varusteltu, omalla uloskäynnillä suoraan uima-altaalle. Valitettavasti vain huoneistossa haisi vahvasti homeelle ja minulla alkoi silmät vuotaa vartissa, joten emme voineet jäädä sinne. Jouduimme kiireesti etsimään uuden majoituksen. Vapaita paikkoja olisi ollut useampiakin, mutta ongelmaksi muodostui meidän vuokra-auto, kun juuri missään ei ollut parkkipaikkaa. HM Playa del Carmen valikoitui lyhyen pohdinnan jälkeen meidän majapaikaksi ja sen huone oli kyllä pettymys. Perustason majoitus, eikä huoneessa ollut edes parveketta ja hinta oli kuitenkin kohtalaisen kova. Onneksi allasalue oli kuitenkin mukava ja aamupala todella hyvä. Kaksi yötä Tulumissa: Hotel Cielo Maya, 120 € / yö

Tämä majoitus sijaitsi noin vartin ajomatkan päässä Tulumista. Hotelli oli uusi ja siisti ja se sijaitsi aivan rannassa. Hotellilta sai lainaksi kanootin, pelastusliivit ja snorkkelit, mikä oli ehdottomasti plussaa. Aivan hotellin vieressä oli myös upea cenote, jossa kävimme lillumassa. Valitettavasti hotellin ranta oli kivikkoista, joten se ei sovellu ainakaan lapsille, eikä aikuisenkaan siitä ole kiva lähteä uimaan ilman uimakenkiä.
Kaksi yötä Akumalissa: Boho Eco-Chic Boutique Resort, 68 € / yö

Tämä majoitus oli todella idylli ja edullinen, mutta kaukana rannasta. Meidän huoneistossa oli hyvin varusteltu keittiö ja terassilta pääsi suoraan altaalle. Illalla muurahaisarmeija marssi oven ali sisälle, mutta saimme onneksi pysäytettyä sen hiuslakalla.Kaksi yötä Chichen Itzan vieressä: Villas Arqueologicas Chichen Itza, 54 € / yö

Tämä oli edullinen majoitus Chichen Itzan lähellä ja hotellilta oli vain muutaman sadan metrin kävelymatka alueen sivuportille, jossa ei tarvitse jonottaa muiden turistien kanssa. Huoneet olivat pieniä ja netti toimi heikosti, mutta hintaan ja sijaintiin nähden majoitus oli silti ihan hyvä. Tästä majoituksesta ei jostain kumman syystä tullut otettua yhtään kuvaa.


Yksi yö Cancunissa: Krystal Cancun, Club-huone, 120 € / yö

Matkan viimeisen yön vietimme Cancunissa ennen seuraavan aamun lentoa. Tämän majoituksen varaaminen jäi ihan viime tippaan ja monissa hotelleissa oli -50% alennuksia. Valitsimme Krystal Cancunin, joka on keskeisellä sijainnilla, aivan Cancunin hotellialueen ytimessä. Ravintolat, baarit ja kaupat olivat kivenheiton päässä. Club-huoneeseen kuului aamupala, club loungen palvelut ja illalla viiniä ja syötävää. Huone itsessään oli kiva, siisti ja tilava, muttei kuitenkaan mitenkään erityinen. Iso parveke merinäköalalla oli kuitenkin se, mistä nautimme viimeisenä iltana ja aamuna erittäin paljon. Keskeisessä sijainnissa oli omat huonotkin puolensa, kun aamuyöhön asti kuului viereisen rakennuksen rannalla sijaitsevasta yökerhosta melkoinen jytke, vaikka meidän huone oli korkealla.Aktiviteetit Meksikossa

Emme tehneet Meksikossa mitään erityisen kallista. Kallein yksittäinen aktiviteetteihin liittyvä kustannus oli Isla Mujeresin saarella golf-auton vuokraus, joka maksoi 40 €. Maya rauniot ja cenotet olivat kohtalaisen edullisia nähtävyyksiä. Kaiken kaikkiaan meillä upposi erinäisiin sisäänpääsymaksuihin ja pelastusliivien ym. vuokriin yhteensä 150 euroa.


Vierailu tuhansia flamingoja katsomaan - 0 euroa.Majoitus ja lennot 16 päivän Meksikon matkalle alle 1000 euroa (per hlö)


Tässä vielä tarkemmin eriteltynä kokonaissummaa:

 • Lennot 339 € x 2 = 678 €
 • Vuokra-auto+bensat 466 € + (noin) 120 € = 586 €
 • Majoitukset 1316 €
 • Sisäänpääsymaksut ja aktiviteetit 150 €
 • Yhteensä 2730 € ja henkeä kohden = 1365 € 

Majoitus, autonvuokra, bensat ja aktiviteetit yhdeltä hengeltä 1365 €


Mielestämme selvisimme hyvin edullisesti näin mukavasta kiertomatkasta. Vertailun vuoksi katsoin muutaman valmismatkantarjoajan pakettimatkojen hintoja. Entisellä Finnmatkoilla, nykyisellä Tuilla 15 vuorokauden pakettimatkat Meksikoon olivat alkaen 1650 € / hlö (lennot + halvin majoitus). Tjäreborgilla edullisin parin viikon matka Playa del Carmeniin näyttää tällä hetkellä olevan reittilennoilla (sisältää kaksi vaihtoa, eikä opaspalveluita) ja kahden tähden hotellilla 1898 euroa. Jos ottaa parempitasoisen majoituksen, matkan hinta kohoaa helposti kolmeenkin tuhanteen euroon henkeä kohden. Äkkilähdöllä Meksikoon voi tottakai päästä huomattavasti edullisemmin. 


Ruoka


Ruokamenoja emme laskeneet, mutta saimme ruokakauppoihin ja ravintoloihin kulumaan useampia satoja euroja. Emme etsineet halvinta ruokapaikkaa, mutta emme myöskään syöneet kalleimmissa. Keskimääräinen annoksen hinta ravintolassa matkamme aikana oli vajaa 10 euroa eli ei mitenkään erityisen edullinen. Ruokamenoja en sisällytä tälläkään kertaa kokonaiskustannuksiin, koska ruokatottumukset vaihtelevat niin paljon matkailijoiden mukaan. Joku haluaa syödä fine diningia ja toinen katukojuista. Moni jotain siltä väliltä.

Kaikki Meksikon matkapostaukset puolestaan pääset lukemaan tästä.
Haluatko lukea lisää matkojen kustannuksista? Viikon Kanadan matkan kustannukset auki laskettuna löytyvät täältä.

Miltä meidän Meksikon matkan budjetti sinun mielestäsi kuulosti? Paljolta vai vähältä?Seuraa blogia:

9 kommenttia

 1. Kiitos näistä kaikista poustauksista ja private vinkeistä jo ennen meidän matkaa. Täällä ollaan tekemässä liki samanlaista reissua ja tykätään ihan älyttömästi. Kiitos siis blogista ja vinkeistä ������ t. Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen, että teidän matka oli onnistunut ja pystyttiin jakamaan vähän vinkkejä etukäteen. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus, vaikka Meksikon matka ei olekaan ajankohtainen. Ei mielestäni mitenkään kovin paha kuitenkin kohtuutasokkaista majoituksista ja autosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tätä postausta oli mielenkiintoista lukea. Matkojen kustannukset tuntuvat kiinnostavan aina. :)

   Poista
 3. Lentohinta oli kyllä tosi edullinen - ja vaikuttaa tietysti koko "paketin" hintaan. Toistaiseksi meillä on harvemmin ollut mahdollisuus ostaa tarjoushintaisia lentoja, kun aikataulut ovat olleet aika lukkoon lyötyjä etukäteen, mutta ehkä vielä joskus. Tapaamme myös arvostaa mahdollisimman suoria lennoja ja hyviä lähtö/saapumisaikoja, mutta kieltämättä nuo valinnat sitten saattavat nostaa lennon hinnan tuosta jopa tuplaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se usein on, että edullisten lentojen kohdalla joutuu sitten tinkimään usein muista mukavuuksista. Kieltämättä itsekin lentäisin mielelläni kohteisiin korkeintaan yhdellä vaihdolla, mutta kaksikin menee nykyään jo yllättävän kivuttomasti, jos saa koneessa nukuttua. Meillä on onneksi ollut yleensä tosi hyvät lähtö- ja saapumisajat. Niistä en ole oikein itsekään valmis tinkimään.

   Poista
 4. Mä oli kaverin kanssa Meksikossa melko tasaan vuosi sitten. Cancunin keskustassa majotuttiin vähän ränistyneessä hotellissa ja liikuttiin bussilla. Käytiin kerran Isla Mujeresilla, kerran Tulumissa ja Acumalissa ja kerran snorklausretkellä. Syötiin vain paikallisten katukojuista ruokaa ja vähän ostettiin halppisvaatteita. Lennost ja majoitus oli 620€ yhdeltä ja kokonaisuudessaan rahaa meni reissuun 1000€ yhdeltä. Mielestäni tosi halvalla päästiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnmatkojen suora äkkilähtölento. Viimeinen "ylimääräinen" päivä päästiin all inclusive-hotelliin ilmaiseksi, kun lento oli 10h myöhässä.

   Poista
  2. Selvisitte kyllä tosi edullisesti! :) Jos on mahdollista tarttua noihin äkkilähtölentoihin, niin pääsee tosi halvalla. Tässä tulee kyllä hyvin esille myös erot myös matkustusmieltymyksissä. Meille tuollainen loma ei olisi sopinut ollenkaan, koska ei oltaisi missään tapauksessa haluttu majoittua Cancunin keskustassa ja tykätään majoittua ei-ränsistyneissä hotelleissa. :D Ruoan suhteenkin mun on oltava terveydellisistä syistä vähän tarkempana, enkä uskalla syödä katukojuista, koska ruokamyrkytyksellä voisi olla pidempiaikaiset vaikutukset.

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)