Sisällön tarjoaa Blogger.

Timantteja kätkössä Afrikan ytimessä

Afrikan sydämessä piilee melkoisia timantteja. Ne ovat hautautuneet niin syvälle, ettei niitä löydä vahingossa. Nyt en puhu niistä kivistä, joilla Botswana on nostanut itsensä yhdeksi Afrikan vauraimmista maista, vaan upeista safarileireistä. Sellaisista joista turisti ei enää haluaisi lähteä kotiin. Ne ovat kaukana kaikesta ja paikkoja ympäröi vain erämaa ja villieläimet.

Maailmankuulun Choben kansallispuiston kyljessä on yksityisessä omistuksessa oleva Linyantin suojelualue. Sen alueella, kaukana toisistaan, on neljä pienehköä safarileiriä. Niissä vierailevat turistit saavat osakseen ekslusiivista kohtelua ja nauttia eläinten kohtaamisesta ilman suuria ihmismääriä. Koska missään lähimaillakaan ei ole mitään asutusta, on kaikki lisäksi hyvin ekologista. Alueelle ei nimittäin tule sähkölinjoja. Sen sijaan kaikki toimii aurinkoenergialla. Sillä aurinkoahan Afrikassa riittää. Kaikki Linyantin alueen safarilodget ovat Wilderness Safaris -nimisen yrityksen omistuksessa. Kyseessä on Afrikan johtava ekosafareita tarjoava yritys. Heidän safarikohteensa eivät rajoitu Linyantin alueelle, eivätkä edes Botswanaan, vaan luksussafarileirejä löytyy kahdeksasta maasta Afrikassa.

Me saimme kunnian vierailla blogiyhteistyön merkeissä yhdessä Wilderness Safaris'in Linyantin safarileireistä Botswanan ytimessä. Melkoinen vierailu se olikin!

Kirjoitin jo aiemmin lyhyen postauksen Kings Poolin safarileiristä, mutta nyt on tullut aika paneutua hieman tarkemmin tuohon ylellisimpään majoituspaikkaan, jossa olemme koskaan vierailleet. Kolmen päivän seikkailu alkoi aamulla Kasane nimisestä kaupungista, jossa nousin ensimmäistä kertaa elämässäni pienlentokoneen kyytiin. Tomi puolestaan oli päässyt eroon pienlentokoneneitsyydestään vain paria viikkoa aiemmin.


Kasanessa, nousemassa Wilderness Airin lentokoneen kyytiin.


Meidän lisäksemme kyydissä oli vain kaksi muuta matkustajaa, eikä koneeseen montaa enempää olisikaan mahtunut. Katselimme koneesta Choben kansallispuistossa vaeltavia norsu- ja puhvelilaumoja kohotessamme yläilmoihin. Jännitti niin pirusti. Ei itse lento, vaan mitä kaikkea upeaa meillä olisikaan vastassa. Ja olihan siellä.

Kun koneen renkaat koskettivat maan pintaa nostattaen ilmoille hiekkapöllyn, katselimme pikkukiitotien reunassa turisteja vastassa olevia safariautoja. Yksi kurvasi koneemme luokse ja meille ojennettiin vilvoitukseksi kylmät pyyhkeet, jotka suositeltiin kiedottavan kaulan ympärille. Idea oli mitä mainioin, sillä lähemmäs 40 asteen helteessä sitä nauttii mistä tahansa viilennyksestä. 

Noin tunnin ajomatkan jälkeen, olimme vihdoin perillä - paratiisissa. 


Kings Poolin safarileiri, Botswanassa. Norsuja näkyvissä.

Suurella terassilla on hyvä tähystää onko eläimiä näköpiirissä.


Laguunin rannalla - eläinten keskellä


Kings Poolin leirin edustalla on laguuni, jossa virtahevot uiskentelevat. Laguunin takana olevalla alueella näimme heti norsuja, impaloita ja villisikoja. Itse päärakennus on seinätön avotila, joka päättyy valtavaan, joelle avautuvaan terassiin. Meidät vastaanotti hämmentävän suuri määrä henkilökuntaa, jotka kaikki tulivat kättelemään ja esittäytymään.

Yksi Kings Poolin useista esimiehistä kävi kanssamme läpi yleisiä käytäntöjä ja sen jälkeen meidät opastettiinkin omaan "telttaamme". Matka sinne kulki kävelysiltaa pitkin. Kings Pool on aidaton safarileiri eli mitkä tahansa eläimet leijonista norsuihin voivat halutessaan tulla leirin alueelle. Käytännössä eläimet karttavat päivisin ihmisten asutusten läheisyyttä, mutta yöllä saalistajien liikkuessa tilanne on toinen. Tästä johtuen pimeän tullen päärakennuksen ja telttojen välillä ei saa liikkua ilman saattajaa. Ei muuten olisi tehnyt mielikään!
Päiväsaikaan näköpiirissä ei ollut mitään uhkaavaa, mutta koska olimme vasta saapuneet, mukanamme oli paikan esimies esittelemässä meille "telttaamme" (tented camp).

Olimme kuulleet etukäteen, että Kings Poolin luksusmökit, teltat, mitkälie, ovat valtavan kokoisia, mutta kyllä meiltä silti loksahti leuat lattiaan. Ulkopuolelta asumus oli suhteellisen vaatimattoman näköinen, mutta kun paikan esimies avasi meille oven, sisältä paljastui jotain aivan muuta. Tällä reissulla minäkin innostuin telttailusta.


Paviaanivarma minibaari ja päiväsänky


Tilaa oli joka suuntaan. Ei ollut sitä perinteistä ongelmaa, että mihin avaisi matkalaukun, jotta se olisi vähiten tiellä. Meidän telttaamme olisi mahtunut lattialle kymmenen matka-arkkua, eivätkä ne silti olisi olleet tiellä. Huoneesta löytyi myös minibaari, joka oli paviaanivarma. Luit aivan oikein. Kukaan ei Afrikassa pidä paviaaneista, koska ne ovat tuholaisia. Tästä johtuen meitäkin ohjeistettiin laittamaan kaikki arvokas ja erityisesti lääkkeet lukolliseen säilytyslokeroon, koska paviaanit himoitsevat kaikenlaisia pillereitä. Lisäksi niitä todellakin houkuttelee alkoholi ja eräs paviaani olikin nähty vasta jokin aika sitten tuolilla istuskelemassa giniä siemaillen. Kings Pool on kyllä all-inclusive leiri, myös alkoholin osalta, mutta kutsumattomille paviaaneille ei haluta tarjoilla.

Teltta sai meidät haukkomaan happea, mutta silti kaikkein hienointa oli yksityinen ulko-alue. Meillä oli nimittäin oma terassi ja siellä uima-allas! Lisäksi pihalta löytyi kahden aurinkotuolin lisäksi tietenkin päiväsänky. Kuinkas muutenkaan. En ole tainnut koskaan olla missään, missä olisi yksityinen uima-allas, jos nyt ei lasketa mukaan lapsuuden vesileikkejä takapihan kahluualtaassa. Eikä muuten lasketa, koska en tiedä missä sinä siellä ruudun toisella puolella olet lapsuutesi viettänyt, mutta siellä missä minä kasvoin, ei meidän takapihaltamme näkynyt virtahepoja tai norsuja. Kuinka tylsää!
Aikamme altaalla lekoteltuamme, kävelimme päärakennukselle lounaalle. Kings Pool on premier luokan leiri ja se näkyy kaikessa, myös ruoassa. Vaikka olenkin pitkälti konstailemattoman perusruoan ystävä, ei minulle tuottanut mitään ongelmaa löytää eteeni asetellulta fine dining menulta sopivaa syötävää. Toki sen seurana maistui myös lasillinen hyvää rosé viiniä. Olihan nyt jo lounasaika.


 
 


Seuraavaksi sitten safarille! Tulehan mukaan! 

Yhteistyössä Wilderness Safaris.


12 kommenttia

 1. Aikamoinen teltta! Vähän erilainen kuin millaista me mietittiin, jos joskus tuonnepäin mentäisi. :D Kuulostaa kyllä ihanalta, että ne eläimet tosiaan on ihan siinä äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telttoja on monenlaisia :D Ja kaikenlaisessa telttailussa on omat hyvät puolensa. Parasta todellakin on se, jos voi olla aivan eläinten keskellä.

   Poista
 2. Upean näköinen paikka! Odotan kovasti safarikuvia!
  Jonnekkin vastaavaan haluaisin vielä joskus päästä, mutta pitäisi löytää paremmin budjettiin sopiva versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Safarikuvia luvassa seuraavaksi! Ja luvassa on suositus myös hieman kohtuullisemman budjetin safarimatkaan naapurimaan puolelle. :)

   Poista
 3. Upealta näyttää! Ollaan juuri tutkailtu niitä Krugerin leirivaihtoehtoja ja eilen katsoin mitä on privaattipuolella tarjolla. Niissäkin näkyi hintahaitari aika isolta, eli aluksi mennään ainakin luonnonpuiston puolelle, mutta ehkä yhden yön malttaa noissakin. Kun kuitenkin on tarkoitus käydä vielä Botswanan puolella tuolla Okavangossa ehkä ja Namibian Etoshassa varmasti.

  Saako udella millainen alennus tuli blogiyhteistyöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan budjetti antaa myöten, niin kannattaa tosiaan testata myös yksityisten safarien järjestäjät. Kun menee sellaiseen paikkaan, että safarilodgella on omat maat, jossa saa ajaa off-roadia, pääsee lähemmäs eläimiäkin. :)

   Olimme Kings Poolissa ns. pressimatkalla eli meille ei tullut siitä kustannuksia.

   Poista
 4. No jopas on harvinaisen huikea majapaikka! Nyt alan ymmärtää, miksi Botswana on Lonely Planetin ensi vuodeksi suositeltujen matkailumaiden listalla ykkösenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään tuota, mutta en todellakaan ihmettele! Botswanassa on upeita paikkoja ja me nähtiin maasta vajaan viikon aikana vain pintaraapaisu. Okavango Deltalle olisi pakko päästä joskus.

   Poista
 5. OMG, aivan ihanan näköinen paikka!!!! :) Tuonne olisi ihana mennä eläimiä katselemaan <3 Ja aion vielä joskus mennäkin. Repesin giniä siemailevalle paviaanille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa joku päivä mennä safarille! Juoppoapinoille sopiikin repeillä. ;)

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)