Sisällön tarjoaa Blogger.

Afrikan Beverly Hills

Lähes kaikki tietävät pöytävuorestaan tunnetun Kapkaupungin. Se sijaitsee kylmän Atlantin puolella ja kaupungissa on suuret lämpötilaerot eri vuodenaikoina. Harvempi on kuitenkaan kuullut Etelä-Afrikan kolmanneksi suurimmasta kaupungista Durbanista, joka sijaitsee lämpimän Intian Valtameren puolella ja omaa ympäri vuoden miellyttävän ilmaston. Eteläafrikkalaiset suuntaavat sinne viileämpinä talvikuukausina nauttimaan auringosta, lämmöstä ja rantalomasta.

Vaikka Afrikkaan matkustettaessa safari ja eläimet siellä ovat olleet meille molemmilla kerroilla pääasia, meri, ranta ja palmut houkuttelevat aina omalla tavallaan. Kierrettyämme reilun kahden viikon ajan eteläisen Afrikan sisämaata, odotimme innoissamme pääsyä kauniiksi mainostettuun Durbanin rannikkokaupunkiin. Sinne meidän junamatkamme Rovos Railin kyydissä päättyi ja oli aika heittää hyvästit jatkuville juoma- ja ruokatarjoiluille sekä punaisille matoille.

Saavuimme alkuillasta aurinkolomakohteeksi mainostettuun Durbaniin. Vettä satoi ja tuuli lujaa. Ensivaikutelma kaupungista oli kaikkea muuta kuin aurinkoinen. Kuullessamme seuraavien päivien sääennusteen, masennuimme entisestään. Olimme suunnitelleet viettävämme viimeisen lomapäivämme auringosta nauttien. Nyt näytti siltä, ettemme tulisi näkemään auringosta vilaustakaan.

Meillä oli blogiyhteistyönä sovittuna kahden yön majoitus standardihuoneessa Beverly Hills -nimisessä viiden tähden hotellissa. Rovos Rail oli järjestänyt meille taksikuljetuksen hotellillemme. Reilun vartin taksimatkan jälkeen saavuimme Beverly Hillsiin ja totesimme, etteivät skumppatarjoilut ainakaan loppuneet, vaikka emme Rovos Railin kyydissä enää olleetkaan. Istahdimme hetkeksi istumaan, kun meidät kirjattiin sisään hotelliin ja seurasimme sen jälkeen valtavan korkean aulan läpi matkalaukkujamme kuljettavaa pikkoloa kohti huonettamme. Olimme hieman hämmentyneitä, kun emme suunnanneetkaan hissille, vaan hotellin terassin kautta erilliseen siipeen. Emme kuitenkaan osanneet tuossa vaiheessa epäillä vielä mitään.


Beverly Hills hotellin aula.


Kun meille sitten avattiin ovi huoneeseemme ja näimme seinän verran ikkunoita sekä näkymät merelle, molemmilla oli melkoisen epäuskoinen ilme. Hotellihuone itsessään ei ollut viiden tähden hotellihuoneeksi mitenkään erityinen, mutta näkymät olivat. Se mikä meidät kuitenkin yllätti täysin oli terassi. Olimme odottaneet normikokoista parveketta, joten hämmennyimme täysin, kun sekä huoneesta, että suuresta kylpyhuoneesta oli ovet ulos. Sieltä paljastuikin melkoinen kattoterassi. Huhhuh.


Hotellihuoneemme.

Tarjolla päivän lehdet, aikakauslehtiä, suklaata ja konjakkia.


Viiden tähden palvelua viiden tähden hotellissa


Katselimme huoneessa epäuskoisena ympärillemme. Oli käynyt jo selväksi, ettei meitä oltu majoitettu standardihuoneeseen. Ympäri huonetta oli tarjolla suuri hedelmätarjotin, pähkinöitä, dippejä, viiniä, Lindorfin suklaata, konjakkikarahvi ja erilaisia lehtiä. Sanomalehdet olivat toki paikallisia, mutta aikakauslehdet olivat toiveidemme mukaisia. Niin, meille todella lähetettiin ennen hotelliin saapumista sähköpostitse hotellin kyselylomake, jossa tiedusteltiin mitä lehtiä haluaisimme lukea, mistä musiikista pidämme, millaisen tyynyn haluamme ja tarvitsisimmeko kenties huoneeseemme tavallista enemmän henkareita. Noin muutaman esimerkin mainitakseni. Samalla lomakkeella pyydettiin ilmoittamaan, jos haluaisimme pelata kierroksen golfia hotellin piikkiin.


Mitä saisi olla? Hedelmätarjotin ja mansikat kelpaa aina.

Maistuisiko lasillinen?


Emme kuitenkaan halunneet pelata golfia. Olimme etukäteen pohtineet auton vuokrausta Durbanissa. Totesimme kuitenkin, että halusimme viettää loman lopussa yhden kokonaisen päivän rehellisesti vain rentoutuen tekemättä mitään. Nyt kuitenkin sää uhkasi pahasti suunnitelmiamme. Seuraavaksi päiväksi oli luvattu sadetta.

Aamulla silmiä raottaessani näin kuitenkin aurinkoa muistuttavan valoilmiön ja ponkaisin sänkystä nopeasti raottamaan lisää verhoja. Tomikin tuli katsomaan mitä hihkuin parvekkeella. Näimme ensimmäistä kertaa Durbanin rannan kylpemässä auringonsäteissä ja sitä näkyä kelpasi ihastella.


Maisemat Beverly Hillsin parvekkeelta merelle.

Aamuauringon säteet ja Umhlanga Rocksin ranta.

Meidän terassi.

Terassilla ei ollut tilasta pulaa.


Kello oli tuskin kuuttakaan, kun kiiruhdimme kameroinemme rannalle kuvaamaan tuulessa vellovaa merta ja Durbanin rantaa.

The Beverly Hills Hotel sijaitsee Umhlangassa (lausutaan Umslanga), joka kuuluu Durbanin suurkaupunkialueeseen. Uhmlangassa on useita luksushotelleja ja aluetta pidetään hyvin turvallisena. Paikallinen elämä alkaa kuitenkin heti rannan hotellien takaa, joten mistään eristäytyneestä resorttikylästä ei ole kyse. Ranta-alueesta käytetään nimitystä Umhlanga Rocks. Nimitys tulee suoraan rannalla sijaitsevista kivistä.
Muita alueen ikoneita, ovat sen piikikäs laituri ja ennen kaikkea punavalkoinen majakka. Pettymys olikin melkoinen, kun näimme yleensä niin kauniin majakan ruman hupun peitossa.


Umhlanga Rocks ja rantabulevardi, joka on kolmen kilometrin pituinen.

Umhlanga Rocksin erikoinen laituri.


Virkistävän aamukävelyn jälkeen oli hyvä suunnata kurnivan vatsan kanssa viiden tähden aamupalalle. Kun valittavana on sekä runsas noutopöytä, että pitkä menu, ei voi valittaa. Mekään emme poistuneet aamupalalta tyhjin vatsoin ja saatoimme me yhdet shampanjalasillisetkin kumota. Kun kerran tarjolla oli...
Maistuisiko aamiainen näissä maisemissa?Jos pelkkä yllä oleva maisema ei innostanut vielä tarpeeksi, niin lisätään siihen mahdollisuus bongailla delfiinejä aamiaisen lomassa. Joko kiinnostuit? Aluetta kutsutaan myös nimellä Dolphin Coast eli Delfiinirannikko. Eikä syyttä. Hotellilla olikin delfiinikello, jota kilkattamalla voit jakaa ilon muiden hotellin asukkaiden kanssa, jos satut bongaamaan horisontissa selkäeviä.Tällä kertaa me onnistuimme bongaamaan vain yhden rantautuneen yksilön.

Vaikka eläviä merieläimiä emme tällä reissulla nähneet, nelijalkaiset ihastuttivat meitä läsnäolollaan. Aamiaiselta huoneeseemme palattuamme meinasi mennä mehut väärään kurkkuun, kun terassimme kaidetta pitkin käveli apina. Toki olimme apinoita nähneet tällä ja muilla reissuilla paljonkin, mutta tässä ympäristössä apinan näkeminen pääsi yllättämään. Kirmasimme apinan perässä ulos, mutta pitkähäntäinen kaveri oli jo siirtynyt alakertaan ja söi tyytyväisenä alakerran naapurilta jääneitä aamiaisen tähteitä.

Olimme odottaneet koko päivän olevan sääennusteen mukaisesti sateinen. Onneksi paikallisen ilmatieteenlaitoksen ennustukset olivat yhtä pahasti pielessä kuin Suomenkin sääennusteet menneenä kesänä. Jossain vaiheessa aamua taivas repesi täysin, kun kova tuuli kuljetti pilvet kauas horisonttiin. Tuuli kuitenkin jäi ja se oli hotellin työntekijän mukaan epätavallisen voimakas. Lämpötila kohosi parinkymmenen asteen paremmalle puolelle, mutta tuuli piti auringonpalvojat poissa altaalta.

Meidän huoneemme näkyy alla olevassa kuvassa näkyvässä siivessä. Olimme kakkoskerroksessa ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, meillä oli ilmeisesti koko hotellin suurin parveke.


Lämmitetty allas merinäköalalla.

Uima-allas merinäköalalla.

Beverly Hillsin allasaluetta ja rantaa.


Mekään emme tuulesta johtuen altaaseen uskaltaneet, vaan kävimme kiertelemässä Umhlangan ympäristössä. Kovin pitkälle emme vaellelleet, vaan päädyimme pian takaisin rantabulevardille. Sitä riittäisi kolmen kilometrin verran tallattavaksi ja jonain toisena päivänä olisimme epäilemättä kävelleet sen päästä päähän. Nyt kuitenkin pakenimme tuulen päällemme heittämää hiekkaa takaisin hotellille ja päätimme ottaa terassistamme ilon irti.


Beverly Hillsin kulmalla.

Rappusia pääsi suoraan hotellillemme ja sieltä rannalle.

Oma terassi osoittautuikin ihan täydelliseksi paikaksi loman viimeisten rusketusten keräämiseen. Vaikka sinnekin tuuli jonkin verran, oli se kuitenkin sen verran suojassa, ettei siellä todellakaan palellut.
 Tähän väliin täytyy huomauttaa, että malarialääke kuulema ohentaa ihoa. Jos olet syönyt viimeiset kaksi viikkoa malarialääkettä, ota tämä huomioon aurinkoa ottaessasi. Kuulin tästä vasta matkamme jälkeen. Eli liian myöhään. Voinette arvata minkä värisiä olimme lomamme viimeisen päivän iltana. Vaikka itsesuojeluvaistomme kehoitti meitä poistumaan terassilta auringosta sisätiloihin, tapahtui se hieman liian myöhään. Suuntasimme ravunpunaisina Gateway Theatren ostoskeskukseen tekemään viime hetken shoppailuja. Etelä-Afrikka on melko edullinen ja siellä on hyviä ostoskeskuksia. Tällä kertaa oli kuitenkin shoppailufiilis kateissa ja poistuimme lähes tyhjin käsin, mutta vatsat täynnä.

Olimme haaveilleet upeasta Durbanin auringonlaskusta, joista olin ihastellut kuvia instagramissa. Valitettavasti koko taivaan verhoava pilvilautta teki haaveemme tyhjäksi ja tuuli pakotti meidät sisätiloihin. Onneksi niissä ei ollut valittamista. Meillä oli toki valittavana kaksi suihkua, niin sisä- kuin ulkosuihkukin, mutta lisäksi myös amme ja siitä me päätimme ottaa ilon irti.

Mikäs siinä oli ammeessa viiniä siemaillessa ja mansikoita syödessä (hirveän epäkäytännöllistä, mutta kuulostaa tosi hyvältä).
Seuraavana aamuna olikin sitten toistaiseksi viimeinen aamumme Afrikassa. Lentomme lähti luvattoman aikaisin, emmekä olisi ehtineet nauttimaan hotellin aamupalasta. Onneksi palvelu pelasi ja puoli kuudelta aamulla ovellemme koputettiin ja sisään rullasi tarjoilija aamupalatarvikkeiden kanssa. Saimme nauttia vielä toisen aamupalan merinäköalalla.
Viimeinen silmäys terassilta merelle ja sitten menoksi.
Olen yöpynyt matkoilla niin hostelleissa, autoissa kuin kaiken tasoisissa majataloissa ja hotelleissakin. Pärjään vähällä, mutta jos nyt ihan totta puhutaan, niin nautin kyllä melkoisesti myös luksuksesta. Mutta, kukapa ei nauttisi?


Durbanissa ja lähialueilla riittää nähtävää


Alunperin olimme suunnitelleet viettävämme Durbanissa ja lähistöllä pidemmän aikaa. Olisimme tehneet niin nytkin, jos lomaa olisi ollut enemmän. Kullanväriset hiekkarannat jatkuvat Durbanista pohjoiseen aina 200 kilometrin verran. Matkan varrella on varmasti monta kaunista paikkaa ja kylää. Meidän vierailukohteisiimme olisi lisäksi kuulunut ehdottomasti Hluhluwe–iMfolozin kansallispuisto, jossa voi nähdä kaikki suuret Afrikan eläimet. Siellä on mahdollista vierailla joko itse ajaen vuokra-autolla tai järjestetyllä safarilla. Hieman pohjoisempana rannikolla taas on Isimangalison kansallispuisto, jossa on kosteikkoalueella paljon eläimiä ja nähtävää. No ehkä joku toinen kerta, koska Etelä-Afrikkaan palaan mielelläni vielä monta kertaa!Yhteistyössä The Beverly Hills Hotel.


46 kommenttia

 1. No on teillä ollut majapaikka :D Mahtavaa nauttia viimeisistä lomapäivistä moisessa ympäristössä. Aivan mielettömiä erityisesti ulkokuvat! Tekisi niin mieli sukeltaa täältä kosteasta ja pimeydestä suoraan lämmitettyyn altaaseen. Ei tarvitse paljon pohtia viihtyisikö tuolla. Harmi tietysti, että ette nähneet majakkaa, mutta sehän on vaan hyvä syy palata takaisin ;) Monien muiden (ja ehkä jopa parempien) syiden rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :) Kyllä joskus vielä tosiaan täytyy lähteä katsomaan sitä majakkaa ilman huppua. Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaita hotelleja missä ollaan oltu.

   Poista
 2. Ööö...On tämä paikka oikeasti Afrikassa? Siis ihan mielettömän näköinen paikka. Konjakkikarahvi, golf-kierros ja tuo amme ja koko paketti, WAU! Kukapa ei tuollaisesta luksuksesta nauttisi joskus. Hauska yksityiskohta tuo delfiinikello :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Afrikka on niin monipuolinen, ettei sitä oikein tahdo käsittääkään.

   Poista
 3. Iik, miten ihanan näköistä! Olen haaveillut Etelä-Afrikasta jo pidempään ja tämä ei ainakaan auttanut asiaa... Niin kaunista rantaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Afrikka on upea maa. Siellä voi käydä samalla lomalla katsomassa villejä leijonia, pingviinejä ja valaita. Ei kovin montaa vastaavaa maata maailmassa. :) Suosittelen!

   Poista
 4. Onpa teillä ollut upea reissu :-)
  Täällä kotona pohjoisessa kadehdin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli tosiaan huikea, mutta ei sitä pidä kadehtia, vaan lähteä matkalle itsekin. :D

   Poista
 5. Onpa hulppea hotelli, huone ja ihanat maisemat!

  VastaaPoista
 6. Tähän taas sydämiä! Onpas teillä ollut aikamoinen majoitus. On kyllä aika mielettömän näköistä. En kyllä oikein luksusta kaipaa, mutta ihan oikeasti, olisihan se joskus mahtava olla muutama päivä noin hienossa paikassa! Ihana tapa lopettaa loma. :) Ja huitsin hienot kuvat olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kyllä mullekin sellainen perustasoinen majoitus on ihan riittävä, mutta välillä on ihanaa nauttia ihan puhtaasta luksuksesta.

   Poista
 7. Upeita , aurinkoisia kuvia. JOita on nyt kiva katsella, kun täällä Kiinassa sataa ja on synkkää ( ei saasteita Shanghaissa kuitenkaan)...Hieno hotelli!

  VastaaPoista
 8. Ihana paikka, varmaan rentouttavaa vain olla ja nauttia! Ja upeita kuvia :) Terkkuja Singaporen kuumuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Rentoutumiseen tuo oli kyllä ihan nappipaikka! Ihanaa Aasian lomaa teille. :)

   Poista
 9. Wau! Pakko oli mennä heti katselemaan hintoja ja täytyy myöntää, ettei sviitti tuolla nyt niin hirveän kallis olisi (about 500 euroa/yö minun katsomanani ajankohtana). Tuo hotelli jos mikä oli oiva lisä Rovos Rail matkaanne. Kerrassaan ihana reissu ollut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä kaiken kaikkiaan todella onnistunut reissu. Kiva kuulla, että kiinnostuit hotellista. Etelä-Afrikassa on käsittääkseni hyvin kohtuullisen hintaista päästä nauttimaan luksuksesta. :)

   Poista
 10. No huh huh, kyllä tuolla voisi muutaman päivän viettää! Ja nuo lasilliset punaviiniä: että miten mulla on hyvää viiniä ikävä! Kuukausi Thaimaassa takana, enkä ole saanut kertaakaan hyvää viiniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Toivottavasti saat pian hyvää punkkua, viimeistään sitten, kun maa vaihtuu! Onneksi lämpö ja aurinko ehkä vähän kompensoi hyvän viinin puutetta. :)

   Poista
 11. No on kyllä hulppea tuo hotellihuone! Se on myös aika kodikkaan näköinen, mikä ei aina ole ihan vakio hotelleissa. Terassi tai parveke majapaikassa on aina todella kiva lisä. Ja toki kun kyse on viiden tähden hotellista, pitää huoneen, aamupalan ja kaiken muunkin olla todellakin priimaa; aika harva muuten haluaisi niistä niin paljoa maksaa.

  VastaaPoista
 12. NO HUH HUH NYT ON MAJAPAIKKA! :D Herran jestas mitä luksusta ja mitkä maisemat! Mä lämpeen erityisesti tolle lämmitetylle uima-altaalle, apua!

  VastaaPoista
 13. No onpa upea terassi joo! Jos olisi pitänyt sijoittaa Durban kartalle, olisin sijoittanut sen sisämaahan, eli sen verran hyvin minulla on maantieto hallussa... Nämä sun Afrikka-postaukset on kyllä olleet upeita, joten jos vaan suinkaan ehdit, niin tulepa jakamaan maanosatietouttaisi huomiseen Afrikka-aiheiseen #matkachatiin. ;)

  VastaaPoista
 14. Enpä ollutkaan ajatellut Etelä-Afrikkaa rantapaikkana. Toki tiedän rantaviivan olevan pitkän, mutta jotenkin E-A on melkeinpä synonyymi safarille ja norsuille. Upea paikka!

  VastaaPoista
 15. Vau mikä paikka! Kyllä tuolla viihtyisi itsekin! Ihanat nuo hiekkadelfiinit, yksinkertaisia ja kauniita!

  VastaaPoista
 16. Apua mikä hotelli!! Ihan käsittämätön huone, tarjoilut ja palvelu! Lämmitetty allaskin näyttää ihanalta ja huippua, että sääennuste oli noin paljon pielessä ja saitte ilosen yllätyksen auringon näyttäytyessä. :) Tosi erikoinen, mutta jollain tapaa kaunis toi laituri ja upea kuva siitä. Olisin hyperonnellinen jos pääsisin joskus tollaseen hotellihuoneeseen rannalle, lämmitetyn altaan ääreen..

  VastaaPoista
 17. No hiukan on luksusta!! Upean näköinen paikka! Olen muutamassa viiden tähden hotellissa yöpynyt, mutta ne kyllä häviävät tälle ihan selvästi. Pikkuisen olen kade...

  VastaaPoista
 18. Kysyit, kukapa ei nauttisi luksuksesta. Itse en oikein osaa nauttia siitä. Tosin harvoin olen mitään noin hienoa kokenutkaan kuin hotellinne. Mutta jo hienoissa intialaisissa ravintoloissa, joissa tarjoilijoilla on valkoiset hanskat ja he seisovat pöytien vieressä valmiina palvelemaan, minulle tulee vaivautunut olo. Teidän hotellihuoneenne vaikutti kyllä mahtavalta, ja hienoa huonetta vastaan minullakaan ei olisi mitään. Se mikä luksuksessa tökkii on ehkä just ne palvelut ja palvelijat. Haluan itse tehdä asioita, enkä esimerkiksi odottaa minulle kaadettavan juomaa ravintolassa tms. Mutta joka tapauksessa hienoa, että teillä oli mieluisa reissu! (kulkuritarinat.net)

  VastaaPoista
 19. Itse olen puolestani viettänyt Durbanissa yön elämäni pahimmassa murjussa keskusta-alueella. Pakko oli vetäistä suoraan sanoen pikakännit, muuten ei olisi pystynyt nukkumaan. Nukuin oman pussilakanan sisässä, ihan varmuuden vuoksi. Ikinä en olisi siihen murjuun muuten mennyt, mutta jalkapallon MM-kisojen aikaan oli hotelliyöt Durbanissa aika reilusti korkeampia kuin normaalisti. Teidän hotellissa olisi viihtynyt varmasti pidempään!

  VastaaPoista
 20. Tuollaiseen hotelliin kun pääsisikin. Seychelleneille olen haaveillut useamman vuoden, siellä olisi tarjolla vastaavia mutta mikäköhän tässä oli hinta? Teillä on kyllä ollut upea matka. Viis siitä paistoiko aurinko illalla vaiko ei!

  VastaaPoista
 21. Upea huone! En itse tiennyt oikein muuta kuin Kapkaupungit yms, joten nyt tiedän Durbanistakin.

  VastaaPoista
 22. Onpa aikamoinen hotelli! Durbanista olen joskus kuullut, ja Etelä-Afrikka on sellaine kohde missä ehdottomasti haluan joskus käydä.

  VastaaPoista
 23. No terve mitkä näkymät! Ihan kuin suoraan postikortista. Etelä-Afrikka on mulle vielä aika tuntematon maailmankolkka, mutta ehdottomasti täytyy ottaa siitä selvää.

  VastaaPoista
 24. Kuulostaa ja näyttää upealta. Kyllähän tuolla seudulla kelpaisi lötkötellä ja nauttia eläimistä ja upeista maisemista. Eteläinen Afrikka kiehtoo kovasti, mutta lähitulevaisuudessa ei sinne suuntaan ole reissua tiedossa. Todella kivoja nämä postaukset sieltä päin!

  VastaaPoista
 25. Voi luoja, mitä puitteet - kelpais mullekin <3

  VastaaPoista
 26. Mikä onni, että säätiedotus meni pieleen ja saitte aurinkoisen päivän loman päätteeksi.
  Hotelli vaikuttaa oikein viihtyisältä ja vastaanotto oli juuri sitä, miten viidentähden hotellissa pitääkin. Hieno päätös hienolle Rovos Rail matkalle!

  VastaaPoista
 27. Toi on kyllä hienoin viisi tähteä, minkä olen ikinä nähnyt! Ihmettelen, että tuolla tarvitsee malarialääkettä. Minäkään en ollut kuullut, että lääke ohentaa ihoa. Palaminen on jotenkin sattumanvaraista: Helsingissä olen palanut tosi pahasti monta kertaa, mutta sitten Kaliforniassa en palanut enkä päiväntasaajalla. Minä keksin selityksenkin siihen, D-vitamiini suojaa ihoa.
  Pingut puuttuivat, ikävä homma. Pääasia kuitenkin, ettei satanut. Matkachatissa oli kuvia jopa lumesta Etelä-Afrikassa.

  VastaaPoista
 28. Jos oli se Rovos Rail huikea, niin ei tämä nyt varsinaisesti tipahtaminen muun rahvaan pariin ollut tämä reissun loppupääkään :D Kyllä voisin lähteä. En vain tiedä, malttaisinkoo poistua tuolta huoneesta yhtään mihinkään.

  VastaaPoista
 29. No huh! Kyllä on ollut viihtyisä hotellihuone ja upeet tarjoilut! Merinäköalaa toivoo merenrantahotelleissa aina ja sitä merta on aina niin ihana tuijotella. Voi että miten iso terassikin on ollut, aaah, kelpaisi todellakin!

  Hyvä vinkki tuo, että malarialääkitys ohentaa ihoa. Enpä ollut kuullutkaan. Täytyy pitää mielessä!

  VastaaPoista
 30. Oi oi mikä hotelli ja mitä luksusta! Kaikki tuolla näyttää niin hyvältä. Huone, parveke, ranta, syömiset...wau! Ja ihanaa että saitte nauttia myös säästä, eikä sade onnistunut latistamaan koko vierailua.

  VastaaPoista
 31. No huh, huh! Aika huikea hotelli ja erityisesti se terassi ja näköala. Kelpais!

  VastaaPoista
 32. Onpa huikea huone ja vielä huikeammat näkymät... mä en varmaan olisi viitsinyt lähteä tuolta minnekään! :P

  VastaaPoista
 33. Tällaiset postaukset pitäis olla kiellettyjä, köyhä opiskelija saa liikaa houkutuksia kun yksinkertaisesti kaikki vaan näyttää niin hyvälle.

  VastaaPoista
 34. Mahtavia kuvia! Ei tosiaan Afrikasta ihan ensimmäiseksi mieleen tulevia. Kyllähän tuollaisissa puitteissa kelpaa komaa viettää ja kuten itsekin totesit, luksus maistuu toisinaan... luksukselta :-D

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)