Sisällön tarjoaa Blogger.

Safarilla Botswanassa - pienkoneella erämaahan

Pitkästä aikaa tervehdykset täältä eteläiseltä pallonpuoliskolta! Tässä on ehtinyt vierähtää melkein viikko edellisestä postauksesta. Syynä siihen on olemattomat nettiyhteydet. Monessa paikassa netti toimii pelkästään kännykällä, läppärillä verkkoa ei löydy välttämättä ollenkaan tai signaali on niin heikko, ettei netti toimi. Mutta odottakaas vain, kun pääsemme täältä takaisin kotimaan kamaralle! Olemme taas monen monta kokemusta rikkaampia ja haluamme tietenkin jakaa ne teidän kanssanne mahdollisimman pian!

Siirryimme Victorian putousten jälkeen Botswanan puolelle Kasaneen. Uskokaa pois, tämä rajan ylitys oli miljoona kertaa mukavampi kuin Beitbridge, vaikka omat omituisuutensa tuollakin rajalla oli. Kuuma ja aurinkoinen Botswana oli kuitenkin turisteja kohtaan huomattavasti vastaanottavaisempi kuin naapurimaa Zimbabwe.

Botswana on kuitenkin tunnettu hyvin kalliina matkakohteena. Tasokkaat safarimajoituspaikat ovat joka maassa kalliita, mutta Botswanassa hinnat ovat vielä naapurimaitakin korkeammalla. Myöskään omalla autolla kansallispuistoon ajelu ei tullut kyseeseen, koska puistoihin ei ole asiaa ilman nelivetoista autoa. Onneksi meille tarjoutui blogiyhteistyön merkeissä tilaisuus kokea jotain sellaista, joka olisi muuten ollut matkabudjetin puolesta ulottumattomissamme. Tunnettu ja arvostettu, tasokkaita safarimatkoja järjestävä Wilderness Safaris lennätti meidät Kasanesta pienlentokoneella kahdeksi yöksi ylelliselle safarilodgelleen Linyantin  alueelle. Linyanti on Choben kansallispuiston raja-alueella. Se on hyvin, hyvin kaukana kaikesta.

Istuessamme kuusipaikkaisessa pienlentokoneessa kahden vanhemman amerikkalaisrouvan ja lentäjän kanssa, tunteet vaihtelivat epäuskosta valtavaan kiitollisuuteen. Katselimme alapuolellemme jäävää Choben kansallispuistoa ja näimme joen varsilla valtavia puhveli- ja norsulaumoja. Oliko tämä totta ollenkaan?!Tuulisella säällä pienkonelento oli melkoisen pomppuinen. Pidän lentämisestä ja olin aivan innoissani, kun pääsin ensimmäistä kertaa ikinä pienlentokoneeseen. Totta puhuen olin kuitenkin hyvin helpottunut, kun näimme 40 minuutin lennon jälkeen alapuolellamme kapean hiekkakaistaleen, jota Linyantin Airstripiksikin kutsuttiin. Lentokenttä nimitys olisi aivan liioittelua. Laskeutuminen oli kuitenkin yllättävän pehmeä, vaikka lentokoneen pyörät eivät koskettaneetkaan asfalttia, vaan nostattivat ilmaan hiekkapilven. 

Hiekkakiitotieltä ajoimme vielä tunnin verran safariauton kyydissä pehmeitä hiekkateitä kohti parin tulevan yön majapaikkaamme. Kellon viisarit osoittivat suoraan pohjoiseen, aurinko porotti taivaalta kuumana ja lämpömittari kohosi lähelle 40 astetta. Ei siis ollut lainkaan ihme, ettemme nähneet tuollaisella keskipäivän ajelulla värikkäitä lintuja kummempia eläimiä.

Perillä meitä odotti paratiisi. Kings Pool on premier luokan safarilodge ja se näkyy kaikessa. Ensimmäiset kaksi tuntia kuljimme vain ympäriinsä typerä hymy naamallamme ja nipistelimme itseämme. Oliko tämä totta ollenkaan! Mutta oli se.


Meillä oli oma "talo" jokinäkymällä.

Oma, yksityinen uima-altaamme ja päivä vuode.

Kävimme safariajeluilla aamuin illoin.

Katselimme norsuja omalta terassiltamme.

Kings Poolin yleiseltä alueelta.


Niin että tälläistä tänne Afrikan mantereelle.  Tällä hetkellä olemme Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa. Minä kävin aamupalalla ja odottelen, että Tomi tulisi lentokentältä koneita kuvailemasta, jotta pääsemme jatkamaan matkaa jälleen Etelä-Afrikan puolelle. Olen tosin aavistuksen huolissani, koska sain juuri Tomilta tekstiviestin, että hän oli joutunut jo vartijan puhuteltavaksi lentokentällä kuvaillessaan. Sattumalta juuri tänään on Botswanan presidentti lentämässä Gaboronesta Kasaneen ja turvatoimet ovat ilmeisesti hieman tavanomaista tiukemmat.


Seuraa blogia:

22 kommenttia

 1. Näyttää kyllä aivan upealta! Niin nämä kuvat kun ne jotka olet jakanut Instassa - innolla odotan lisäkertomuksia kun olette päässeet takaisin kotiin! Ihanaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Onneksi tässä on vielä viikko lomaa jäljellä.

   Poista
 2. Ei näitä kuvia voi katsoa, kun niin tekee mieli reissuun :)

  VastaaPoista
 3. Oi jestas!! Mulla ihan sydän pamppailee jo tätä lukiessa ja kuvia katsoessa. Voi mitkä eläinlaumat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jestas on kyllä kuvaava termi meidänkin tunteille viime aikoina. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuo todellakin on ihan huikea paikka! Ja reissu kokonaisuudessaan on ollut mahtava. Vielä viikko onneksi edessäkin. :)

   Poista
 5. Siis aivan käsittämättömiä nuo yläilmoista kuvatut näkymät!!! Laumoittan norsuja! Ihan mahtavaa! Voi että mä oon onnellinen teidän puolesta kun ootte noin huikealla matkalla <3 Ihana kun jaksat jakaa myös jo reissun päältä tunnelmia! :)

  Ps. Mä paiskasin sua omassa blogissa haasteella, käy kurkkaan. Mut se oli aika ex tempore muutenkin, et ei oo pakko vastata jos ei irtoa / ehdi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo eläinlaumat ilmasta käsin nähtynä oli tosi upeita. Aivan erilaista nähdä niitä yläpuolelta kuin maasta käsin.

   Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta haasteesta! Otan sen käsittelyyn, kunhan kotiudutaan.

   Poista
 6. Ei vitsi, en kestä miten mieletön paikka! Voin kuvitella, että olette juuri eläneet aika lailla pari päivää todellista UNELMIENNE lomaa :) Ei paremmasta väliä ja olen kyllä niin iloinen, että pääsitte tuon kokemaan! Turvallista matkan jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Tuo paikka todellakin oli melkoinen unelmat todeksi -kohde. :)

   Poista
 7. En kestä miten siistiä! <3 Voin vaan kuvitella miten fiiliksissä ootte. Nauttikaa ja nähdää paljon lisää huikeita juttuja.

  VastaaPoista
 8. Mahtavia kuvia ja kertomuksia matkastanne!
  Instagaramissa olenkin seurannut matkanne etenemistä - ihania kuvia sielläkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Instagramia tosiaan yritän päivitellä ahkerasti aina, kun netti ja käytössä ja se toimii. :)

   Poista
 9. Nyt on kyllä ollut kaikki kohdallaan! Aivan huimaa!

  VastaaPoista
 10. Oho tää on kyllä jo aika huikeeta!

  VastaaPoista
 11. Työkaverin tuttu myi koko omaisuutensa ja on rakentamassa safari-mestaa Ugandaan. Kunhan saan selvitettyä tuon paikan nimen tai kun se valmistuu niin voin vinkata siitä teille. Heille olisi varmasti tervetullutta tällainen blogiyhteistyö.

  VastaaPoista
 12. Ihan huikean hienoa, tuijottelen sun kuvia silmät suurina :) Nautinnollista loppumatkaa!

  VastaaPoista
 13. Apua, mun koko kroppa on ihan kylmiä väreitä täynnä! Melkein oikeasti jouduin liikutuksen valtaan, huh mikä upea kokemus tuo lento on takuulla ollut (pompuista huolimatta!). Just itse kans pienkoneella lentäneenä oli helppo samaistua tunnelmiin. Mutta mulla on oma romanttinen kuva Afrikasta ja tässä postauksessa se tuli juuri todeksi. Just tällaisena "minun Afrikkani" näyttäytyisi! SO HAPPY 4 U!!!

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)