Sisällön tarjoaa Blogger.

Risteile kuin norjalainen

Ajatelkaa sitä fiilistä, kun edessänne on hieno Karibian risteilijä odottamassa laivaan astumistasi. Palmut huojuvat, on lämmin, ellei jopa aavistuksen kuuma ja pirteä karibialainen musiikki soi. Se tunne on mahtava.

Kävimme eilen Tomin kanssa Karibian risteilijällä. Katselimme, kun se odotti ylväänä edessämme satamalaituriin kiinnitettynä. Tihkutti hieman vettä ja oli kylmä. Musiikki soi. Se oli suomihumppaa. Olimme Hernesaaren satamassa Helsingissä.

Vaikka ihan Karibian tunnelmaan ei eilen päästy, oli silti mahtavaa päästä tutustumaan jälleen yhteen uuteen laivaan. Norwegian Star oli Helsingissä käymässä. Laiva oli tuotu Karibialta kesäkaudelle kuljettamaan turisteja Euroopan satamakaupunkien välillä. Nyt Star oli lähtenyt Kööpenhaminasta  Itämerelle parisen tuhatta turistia kyydissään. He olivat jo tutustuneet Tallinnaan ja Pietariin ja nyt oli Helsingin vuoro. Sillä välin, kun turistit olivat suunnanneet Kauppatorille (ja osa Porvooseen asti) shoppailemaan ja ihastelemaan kaunista pääkaupunkiamme, me tutkimme Travel Specialist Groupin kutsumana heidän tilapäistä majoitus-, kuljetus- ja viihdekeskustaan.


Norwegian Star Hernesaaren satamassa


Norwegian Star - vaikka Panaman kanavan läpi 


Norwegian Star on Panamax-luokan alus. Se tarkoittaa, että alus on juuri sen kokoinen, että se mahtuu vielä Panaman kanavasta läpi. (Pian tämä termi tosin saattaa jäädä unholaan, kun uusi Panaman kanava aukeaa ja suuretkin laivat mahtuvat kulkemaan sen läpi). Vieraita Starille mahtuu reilut pari tuhatta. Laiva on rakennettu "jo" vuonna 2001, mutta kävi tämän vuoden alussa läpi uudistuksen. Pintamateriaaleja oli vaihdettu ja tehty hieman suurempiakin uudistuksia, kuten vaihdettu ainakin yhden ravintolan paikkaa yms.

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä vertailun vuoksi miltä Norwegian Star näytti ennen uudistusta. Nyt se näytti kokonaisuudessaan tyylikkäältä, kun vertaan sitä kahteen hieman uudempaan Carnivalin risteilijään, joilla olemme vierailleet. Vertailu uusiin Royal Caribbeanin laivoihin ei olisi reilua, koska kyse on aivan eri kokoluokan laivasta. Aivan jokainen sen neljästätoista ravintolasta ei ollut sisustuksellisesti ihan makuuni, mutta valinnanvaraa tämänkin kokoiselta laivalta löytyy.Yksi pääruokasaleista.

Sushi-ravintolaFreestyle risteily


Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Norwegianin laivalla. Tomi on risteillyt kahdeksan vuotta sitten Havaijilla Norwegianin laivalla (Hernesaari ei ihan päihittänyt Honolulun tai Hilon satamaa), mutta paljon on muuttunutkin sen jälkeen. Ehkä merkittävin muutos on Freestyle -konsepti. Se tarkoittaa, ettei Norwegianin laivoilla ole enää lainkaan perinteistä illallistamiskonseptia, jossa syödään joka päivä samaan aikaan samassa ravintolassa. Pääruokasaleja ja aikaa voi vaihdella risteilyn aikana omien mieltymysten mukaan. Myös muodollisesta pukeutumisesta on luovuttu ja asu on vapaa. Jos kuitenkin haluaa pukeutua fiinisti, kukaan ei varmasti katso kieroon. Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että monet suomalaiset jopa mieluummin karttavat juhlavahkoihin tamineisiin pukeutumista lomalla kuin nauttivat siitä. Mitä mieltä sinä olet?


Uima-allas vajaakäytöllä sateisena päivänä Helsingissä.

Allasbaari

Pilkahti se aurinkokin pilviverhon raosta ja melkein olisi tehnyt mieli pulahtaa lämmitettyyn porealtaaseen.

Kasino ja Karibian risteilijät kuuluvat erottamattomasti yhteen.

Kuntosalilla saa ehkäistyä risteilykilojen kertymisen.


Laivan käytävillä oli myynnissä olevaa taidetta esillä.
Tälläinen oli Norwegian Star muutaman tunnin "miniristeilyn" perusteella. Neljän ruokalajin lounaan jälkeen koitti jälleen paluu harmaaseen arkeen. Kytemään jäi kuitenkin ajatus hieman pidemmästä risteilystä tyyliin #CruiseLikeaNorwegian. Tiedä vaikka varaisin matkan pian aukeavasta Risteilykeskuksesta!


Seuraa blogia:

11 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja hyvin tunnelmoitu. Ei tunnu tekstisi yhtään niin pahalle kun ne palmut tulevat varmasti huojumaan ja karibialainen musiikki soimaan ensi vuoden alkupuolella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Palmujen ajatteleminen auttaa monessa tilanteessa! :) Teillä tulee olemaan kyllä hieno risteily.

   Poista
 2. Risteilylle tekisi minunkin mieli, jossain lämpimämmässä paikassa kylläkin. :) Kokemusta on yhdestä Royal Garibbean laivasta, taisi olla Legend of the Seas. Ja se kokemus oli oikein positiivinen. Hypättiin kyytiin Singaporesta ja risteiltiin Malesiaan, jossa pysähdys parissa kohteessa.
  Minä kyllä tykään pukeutua illalliselle, kerrankin saa pynttäytyä! Sehän on hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasian risteily olisi kyllä kiva kokea joskus itsekin. Silläkin suunnalla, kun lämpöä riittää. :)

   Hauska kuulla kommentteja tuohon pukeutumisasiaan. Ymmärrän kyllä tuon pynttäytymispointinkin :D

   Poista
 3. Royal Caribbean -ristelilyllä oltiin kerran. Mielestäni pukeutuminen illalliselle on ollut mukavaa, mutta kiinteät kellonajat eivät olleet minun mieleeni. Joskus myös halusin syödä omassa pöydässä, siellä oli 8 hengen pöydät. Pari kertaa jäi illalliset väliin ja käytiin vaan pitsalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! :) Kiinteät kellonajat on kyllä hieman rajoittavat ja ymmärrän oikein hyvin, että välillä on kiva syödä ihan kahdestaan. Pitsalla on tullut itsekin käytyä risteilyllä. ;)

   Poista
 4. Aika kivalle tutustumiskäynnille pääsitkin! Minä kannatan juhlapukeutumista, on mukava lisä risteilyllä kun pukeudutaan siististi parhaimpiin ravintoloihin. Siitä saa luksusta risteilyyn. Ikävää jos kaikki eivät noudata pukukoodia vaan kuljetaan sisään shortseissa ja sandaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava päästä tutustumaan tähänkin laivaan. Olen selvästikin ihan pihalla sen suhteen miten kukakin haluaa pukeutua :D Minulta on vain moni kysynyt, että pitääkö näillä risteilyillä olla kovin hienona ja he ovat hieman pelänneet tuota juhlavasti pukeutumista. Kiva kuulla, että moni nauttii siitä :) Shortseissa ja sandaaleissa illalliselle pääruokasaliin yrittävät taidetaan pysäyttää ovella.

   Poista
 5. Tää oli kyllä mieluisa kokemus noin ensimmäiseksi risteilyksi! Tai ainakin laivavierailuksi. :D Tonne poolille olis kieltämättä voinut pulahtaa iteki, näytti tälleen märkäkorvan silmissä aika houkuttelevalta. Kiitti vielä sulle järkkäilystä!!

  VastaaPoista
 6. Minulle tuossa pukeutumisasiassa suurin kynnys on se, että ei viitsisi matkalle pakata mukaan yhtä tai kahta iltaa varten juhlamekkoa ja -kenkiä ja miehelle kokopukua ja umpikenkiä. Ne vievät tilaa laukussa ja rypistyvät. Eli freestylekonsepti on siinä mielessä kiva, että voi viettää aikaa vähemmän juhlavissa vermeissä myös iltaisin (siisteydestä ei tietysti tarvitse tinkiä eikä tulisi mieleenkään pyrkiä illallisravintolaan shortseissa).

  Olen ollut risteilyllä, jossa syödään illallinen joka ilta samassa pöydässä ja samaan aikaan sekä sellaisella, jossa voi valita tuon em. vaihtoehdon halutessaan (emme halunneet) tai sitten vapaan illallisajan. Jälkimmäisen etu on se, että nälän ei tarvitse tulla joka ilta samaan aikaan (varsinkin Karibialla aikaeron takia alkumatkasta haluaa syödä aikaisemmin ja loppumatkasta jaksaa jo valvoa pidempään) ! Vapaassa illallisessa on myös se mukava puoli, että halutessaan voi pyytää oman pöydän omalle seurueelle tai "meille kahdelle", mutta jos jonain iltana tuntee olonsa kovin sosiaaliseksi, voi pyytää päästä isoon pöytään ja saada illallisseuraa.

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)