Sisällön tarjoaa Blogger.

Pilvien kätköissä

Kukapa ei toivoisi lomalla aurinkoista säätä. Epäilemättä sitä on toivonut tänä kesänä myös melkoisen moni kotosuomessa lomaileva, mielellään vielä lämmön kera. Aina ei kuitenkaan voi paistaa ja Pyreneiden matkallemme osuikin monta pilvistä päivää. Olimme todella onnekkaita, kun saimme nauttia edellisessä postauksessa ylistämästäni Cirque de Gavarniesta auringon porottaessa taivaalta ja sen säteiden helliessä lomalaisten vielä talven jäljiltä hieman kalpeita kasvoja. Sää kuitenkin muuttui täysin siinä vaiheessa, kun lähdimme ajelemaan Gavarniesta kohti seuraavaa kohdetta. Sellaista se on vuoristossa. Sää vaihtuu hetkessä auringon paisteesta sateeseen ja toisin päin.

Pilvisessä ja sateisessa säässä ajelimme lyhyen matkaa kohti 1668 metrin korkeudessa sijaitsevaa Lac des Gloriettesiä. Pohdin olisiko tässä nyt vihdoin se turkoosin hohtoinen vuoristojärvi, jonka taustalla siintäisivät upeat vuoret. Ei ihan, mutta pettymään en silti joutunut. 

Epäilemättä paikka olisi kaunis kirkkaalla säällä, mutta emme osanneet oikein harmitella pilvisyyttäkään, koska matalalla roikkuvat, ja nopeasti liikkuvat pilvet tekivät paikasta maagisen tuntuisen. 


Allekirjoittanut väripilkkuna kuvassa.

Vaikuttava pato.

Tämän pienen vuoristojärven ympäri olisi kulkenut myös muutaman kilometrin mittainen patikkareitti, mutta meiltä se jäi väliin. Ihastelimme vain aikamme paikan mahtavaa tunnelmaa ja, kun sormet alkoivat jo tuntui kohmeisilta siirryimme Fiatin suojaan lämmittelemään matkalla seuraavaa etappia.


Cirque de Troumouse 


Suuret turistimassat rynnivät ihastelemaan tunnettua Cirque de Gavarnieta, mutta moni jättää Cirque de Troumousen välistä. Ei kannattaisi. Me näimme vain häivähdyksen sen kauneudesta, joka olisi päässyt täysiin oikeuksiin kirkkaalla säällä, mutta nuo pienetkin pilkahdukset vakuuttivat paikan olevan näkemisen arvoinen. Korkeat vuoret tulivat ajoittain esiin ajomatkalla pilvien väistyessä hetkeksi sivuun ja paljastivat millaisissa maisemissa todellisuudessa olimme. Ajettuamme jonkin aikaa vuorten välissä kulkevaa tietä, lähdimme jälleen nousemaan ylös vuoren rinnettä. Matkalla oli jälleen pakko pysähtyä kuvaamaan siellä täällä viipottavia murmeleita. Osa kirmasi lujaa lähimpään koloon, mutta muutamat uskalsivat jäädä poseeraamaankin.


Mitä korkeammalle tie mutkitteli, sitä pilvisemmäksi maisema muuttui. Ajelimme ajoittain pilven sisällä ja näkyvyys oli olematon. Kun sitten tulimme laajemmalle tasaiselle alueelle, näkyvyyttä oli jonkin verran. Jätimme Fiatin tien laitaan ja lähdimme jaloittelemaan. Missään ei näkynyt ketään muita. Oli viileää, raikasta ja pilvisyydestä huolimatta paikka tuntui upealta.

Oli aika jännä fiilis, kun jonkin aikaa olimme katselleet tätä maisemaa:
Ja yhtäkkiä pilvet väistyivät hieman ja paljastivat mitä edessämme todella oli.


Olimme tietämättämme saapuneet Cirque de Troumouselle. Jos joskus matkustat Pyreneille, älä missaa tätä paikkaa. Se on vierailun arvoinen.


Seuraa blogia:


14 kommenttia

 1. Huikean hienoja kuvia jälleen reissultanne!!

  VastaaPoista
 2. Olettepa taas saanee talletettua verkkokalvoille sekä kortille kaikkea upeaa.
  Katsoin myös edelliset postaukset.
  Huikea pato, en tiedä menisinkö tuohon sillalle.
  Jostain kumman syystä aina mietin kuvia katsellessani, millaistahan tuolla on hengittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pyreneillä oli ihanan raikas vuoristoilma, jota oli ihanaa vetää keuhkoihin. :)

   Poista
 3. Onpa hienoja pilvikuvia! Hienosti muokkaavat maisemaa, mutta eivät todellakaan huonolla tavalla. Mahtavia nuokin molemmat, sekä pilvinen maisema että ei-pilvinen maisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olisi kiva, jos voisi laittaa verroksiksi vielä aivan kirkkaalla säällä otetut kuvat, mutta sellaisia ei valitettavasti minulla ole. :/

   Poista
 4. Ihan kuin esirippua raotettaisiin sopivasti silloin tällöin. Senverran, että katsojat vetävät terävästi henkeä, ja sitten se taas vedetään kiinni.

  Kuvat putoksesta ovat kyllä huikeita, mutta niistä tuli kovasti kysymyksiä. Kuinka patoa huolletaan? Millaisilla köysillä pitää itsensä kiinnittää että uskaltaa mennä siihen reunalle? Mitä jos jakoavain tippuu alas ja sitä pitää lähteä hakemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo esiripun raottaminen kuvaa kyllä hyvin tuota pilviverhon rakoilua ja maiseman ajoittaista paljastumista.

   En kyllä haluaisi olla padon huoltaja / korjaaja. :D Hieman huimapäistä hommaa!

   Poista
 5. No onhan komean näköinen paikka! Tuo putouskuva on ihana. Hyvä, että kävitte katsastamassa ja voimme kerätä vinkit talteen täältä blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :) Toivottavasti näistä tärpeistä olisi joskus jollekin hyötyä.

   Poista
 6. Upean näköistä! Jotenkin maagista tosiaan, ei aina tarvii aurinkoa kuvissa. Mä kirosin viimereissulla muutaman kerran auringolle kun se paistoi väärästä suunnasta ja pilasi mun kuvia. :D Oli vissiin auringon vika että oltiin väärään aikaan liikenteessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aurinko voi joskus olla jopa haitaksi, vaikkei uskoisi :D

   Poista
 7. En kestä! Murmeleita! <3 Upeat maisemat! Jotenkin tuo sumu tuo sellaista mystisyyttä kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Murmelit on niin ihania ja sumu kanssa! <3

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)