Sisällön tarjoaa Blogger.

Matkamessut 2015 - ensitunnelmia

Viikonloppuna sinulla on mahdollisuus lähteä vaikkapa Karibialle. Voit kiertää tunnissa Aruban, Jamaican ja Kuuban. Kurkista samalla miltä näyttää Costa Ricalla. Aivan yksinäsi et pääse tunnelmasta nauttimaan, koska tulevana viikonloppuna tuhannet suomalaiset suuntaavat kanssasi maailmanympärimatkalle. Matkakuumehan siinä nousee.

Matkamessuilla on mukana aivan mahtavia maita esittelemässä kaunista luontoa ja lumoavia kaupunkeja.  Messukeskus pursuaa kansainvälistä tunnelmaa.
Vuoden 2015 Matkamessut starttasivat tänään ammattilaispäivän voimin. Osallistuin tapahtumaan ensimmäistä kertaa matkabloggaajana ja kävin heti aamusta kiertelemässä ja ihastelemassa toinen toistaan upeampia messuosastoja. Matkamessuja voi suositella kaikille matkailusta kiinnostuneille, oli sitten haaveissa hiihtoloma Lappiin, rantaloma Kreikkaan tai vaellus Nepaliin. Jokaiselle on jotakin ja paikalla on asiantuntijat kertomassa kohteista. Sain itse monta hyvää vinkkiä.

Mikäli reissusuunnitelmat tulevalle vuodelle ovat vielä avoinna, nyt on hyvä tilaisuus käydä tarkastamassa tarjonta. Sitä nimittäin riittää! Suomalaisten suosikkimaiden lisäksi löytyy paljon eksoottisempaakin tarjontaa. Jos Bhutan kuulostaa tällä hetkellä vieraalta, ei ehkä enää messujen jälkeen. Tämä yksi maailman eristäytyneimmistä maista on nimittäin ensimmäistä kertaa mukana Matkamessuilla. Uusia messumaita ovat myös esimerkiksi Costa Rica ja Madagascar. Etenkin kaksi viimeisintä maata kiinnostavat myös allekirjoittanutta, koska ne tunnetaan erityisesti eläimistä ja kauniista luonnosta.
Messutarjouksia ei ammattilaispäivänä ollut vielä erityisemmin esillä, joten parhaiten mieleen jäi Turkish Airlinesin osaston 99 € lentotarjouksesta Istanbuliin. Hauskimman idean puolestaan oli keksinyt Pohjolan Liikenne. Heidän osastollaan voit kiivetä upouuteen bussiin, paeta hetkeksi messuhälinää ja istahtaa mukaville bussinpenkeille kuuntelemaan stand uppia. Mielestäni aivan loistava keksintö.Nyt minä suuntaan illan bileisiin ihanien matkabloggaajien kanssa. On ollut aivan mahtava tutustua muihin saman henkisiin ihmisiin ja tänään illalla uusia tuttuja tulee toivottavasti vielä lisää. Käykäähän tekin piipahtamassa messuilla!

Matkamessujen aikataulun, ohjelman ja näytteilleasettajat löydät tapahtuman omilta sivuilta. Sosiaalisessa mediassa matkamessuja voi seurata #matkamessut.

16 kommenttia

 1. Näyttääpä kivalta.Harmi etten ehtinyt mukaan. Minun vierailu taitaa jäädä vasta sunnuntaille. Vähän kyllä harmittaa, olis ollut mukava tavata muita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan, ettet päässyt eilen mukaan. Toivottavasti törmätään myöhemmin jossain toisissa kekkereissä :) Mukavaa messuilua sunnuntaina.

   Poista
 2. Kiitos näistä ensitunnelmista! Itsekään en tänä vuonna päässyt paikalle, niin kivaa lukea muiden bloggareiden messutunnelmista - terkut Thaimaasta ja mukavia messupäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinua ei kyllä varmaan ihan hirveästi harmita, ettet päässyt messuille, kun ottaa huomioon tämän hetkisen sijaintisi :D

   Poista
 3. Madagaskar on ollut pitkään mun haavelistalla. Tosin viime aikoina sieltä on tullut pelottavia uutisia erilaisten kummallisten trooppisten sairauksien osalta ja kuulemma rokotearsenaali pitäisi olla aika kattava, erityisesti jos (ja tietysti KUN) sinne viidakkoon tahtoisi lähteä. Mutta, ainahan voi haaveilla! Harmillisesti en vieläkään pääse tutustumaan matkamessujen tarjontaan. Ehkä ensi vuonna sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! En olekaan itse törmännyt moisiin uutisiin, mutta eivät ne toisaalta yllätä. Eksoottisissa kohteissa on aina omat riskinsä, mutta se on ikävää, jos siellä jotkin tietyt sairaudet alkaa yleistymään. Iso rokotearsenaali ei kyllä yhtään houkuttelisi, mutta se viidakko kylläkin!

   Poista
 4. Harmi, ettei törmätty messuilla tai iltabileissä (tai sitten törmättiin ja olin niin sekaisin ihmisvilinästä, etten enää edes muista, kenet tapasin ja kenet en x) ). Ehkä ensi kerralla :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi tosiaan! Ja ei, ei me tavattu :D Toivottavasti tosiaan nähdään ensi kekkereissä!

   Poista
 5. Kerran olisi kiva päästä tuollaisille messuille! Astetta edullisempi maailmanympärimatka. :)

  VastaaPoista
 6. Me emme torstaina ehtineet paljoa muuta kuin luentoja (lue referaatit jos kiinnostaa) ja hiukan blogiyhteistyöhön liittyvää kontaktointia, mutta palaamme kyllä messuille vielä viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat referaatit, kiitos. :) Tällä hetkellä tuntuu siltä, että meikäläisen messut oli jo tässä, mutta täytyy katsoa, jos sitä intoutuisi vielä viikonloppuna lähtemään ihmisvilinään, kun muutamat luennot kiinnostaisi kyllä.

   Poista
 7. Oli mahtava tavata! Toivottavasti törmäillään vielä viikonlopun mittaan tai muuten pian uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin oli mahtava tavata! :) En jaksanut lähteä tänään ruuhkaan messuilemaan, enkä varmaan huomennakaan, mutta toivottasti tosiaan nähdään muuten pian uudelleen.

   Poista
 8. Oli kiva tavata, vaikka tosi pikaisesti torstai-iltana. Ehkäpä ensi kertaa paremmalla ajalla!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös! Toivottavasti tosiaan nähdään uudemmankin kerran ja ehditään jutella enemmän :)

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)