Sisällön tarjoaa Blogger.

Terveisiä Afrikasta

Voi Kruger kuinka hurmasitkaan meidät! Kerrottavaa on niin paljon ja kuvia vielä enemmän. Tällä onnettomalla, vanhalla miniläppärillä en kuitenkaan saa käytyä pahemmin kuvia läpi, joten juttua ja kuvia on lisää luvassa kunhan kotiudumme. Voin kuitenkin sanoa, että meidän neljä ja puoli päivää Krugerin kansallispuistossa olivat oikein onnistuneet. Uskomaton paikka! Tunsimme olevamme keskellä Avaran luonnon kuvauksia.Tänään ylitimme rajan Swazimaan puolelle. Ajoimme ukkosmyrskyn, raekuurojen ja pilvien läpi vuorten yli. Välillä uhkasi jo hieman huolestuttaa, kun näkyvyys oli melko nollassa. Täällä sitä kuitenkin ollaan nyt Ezulwininlaaksossa ja huomenna suunnataan Mlilwanen luonnonsuojelualueelle. Katsotaan jos ehtisin päivitellä tänne jotain vielä matkan aikana, mutta se jää nähtäväksi. Meidän matkaohjelma on nimittäin hieman muokkautunut tässä matkan varrella. Reitille on ilmaantunut yksi uusi maa! Kiirettä siis pitää. Yritän päivitellä instagramia ahkerammin eli kurkkaahan sieltä @vaihdavapaalle.

p.s. Olettehan muistaneet käydä osallistumassa kamera-arvontaan! Aivan ihania (ja yllättäviä!) kommentteja sinne on tullut :)

42 kommenttia

 1. Kuulostaa ja näyttää ihan mielettömän hienolta! :-)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Oi, mitä eläimiä ja luontoa!

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että kaikki on sujunut hyvin! En malta odottaa reissupostauksia, sillä kohde on ehdottomasti yksi suurista haaveistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissupostauksia tulossa paljon, kunhan vain kotiudutaan :) Tarkoitus on kirjoitella myös yleistä ohjeistusta tuonne matkustaville. Kruger on kyllä oikeasti ihan suht helppo matkakohde.

   Poista
 4. Mahtavaa! Olin kyllä aika varma, ettei Krugeriin voisi mitenkään pettyä :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia kuvia taas kerran! :)

  VastaaPoista
 6. Upeeta! niin upeeta! Joskus kun pääsis tonne....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on upea paikka ja matka sinne on oikeasti kohtalaisen helposti toteutettavissakin :)

   Poista
 7. Ihania kuvia! Nayttaa just semmoselta mika pitas joskus itekkin paasta kokemaan! Toi koiraelain, mika nyt sitten onkaan, nayttaa kylla niiiin sympaattiselta kaverilta!

  VastaaPoista
 8. Hienoa kuulla että Kruger täytti odotukset ja ilmeisesti enemmänkin! Leppoisaa ja turvallista matkaa jatkossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Kruger tarjoili sellaisia elämyksiä, ettei uskallettu moisia edes toivoa :) Vain yksi "toive-eläin" jäi näkemättä.

   Poista
 9. Upeita kuvia! Millä kameralla oot ottanut nämä kuvat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Nämä kuvat on otettu Sonyn a6000 kameralla ja 4/18-105 putkella.

   Poista
 10. Oi safarit sentään. Nyt on pakko kaivaa omat Tansania-kuvat kehiin ja jatkaa fiilistelyjä :)

  VastaaPoista
 11. On aivan mahtavia kuvia!! Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Tosiaan kuin Avarasta luonnosta! Ja siellä on nyt kuvaamassa ihan oikea ihminen turistina, kaiken tämän ihanuuden keskellä :D
  Innosta puhkuen tulin tänne kun huomasin että olit postannut uutta! Vaikka en hyeenasta tykkää niin tämä kuva on kiehtova!
  Kiitos näistä, silmänruokaa parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruger on tosiaan siitä uskomaton paikka, että tuolla saa tälläinen tavan turisti kruisailla autolla noiden mahtavien eläinten seassa. Käsittämättömän ihanaa! Hyeenakoira ja hyeena on itseasiassa kaksi eri eläintä :)

   Poista
 13. Näyttää todella mahtavalta paikalta ja hienot kuvat. Hauskaa matkaa :)

  VastaaPoista
 14. Olen tainnut sanoa jo aiemminkin, mutta toistan itseäni: Upeita kuvia ja maisemia! Oliko teillä opas, joka pyöritti puistossa vai miten satuitte löytämään kaikki eläimet? Kun aikoinaan olin Masai Marassa safarilla niin täytyy sanoa, että ilman opasta en olisi kyllä huomannut yhtään ainutta eläintä (tai no ehkä seeprat, niitä oli nimittäin kyllästymiseen asti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan kahdestaan ajeltiin ympäriinsä vuokra-autolla. Varmasti monta eläintä missattiin, mutta paljon nähtiinkin. Tuli kyllä huomattua se, että niinkin pienen eläimen kuin kirahvin ohi meinaa joskus ajaa huomaamatta :D

   Poista
 15. Tuo on kuin toinen maailma. Ihan pienen pieni kateuden pistos kävi tässä päässä, mutta jospa nautit meidänkin puolesta! :) niin kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen maailma todellakin! Yritän nauttia kaikkien puolesta :)

   Poista
 16. Itsekkin olen haaveillut pääseväni joskus Afrikkaan, enkä varmasti se ainoa olekkaan. Mahtavia kuvia olet saanut! Innolla jään odottelemaan uusia päivityksiä sieltä suunnalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isompia päivityksiä tulossa vasta Suomesta käsin, kun tekniikka temppuilee :/ Mutta eipä tässä enää kauaa ole meidän kotiinpaluuseen.

   Poista
 17. Näitä sun kuvia katsellessa mä aina ihmettelen, miten sulla on tarkennukset osuneet kohdalle just eikä melkein. Käytätkö automaatti- vai manuaalitarkennusta, ja onko sulla joku juju näihin, vai otatko vaan tarpeeksi monta kuvaa, että osuu? Vai onko sun kalusto vain paljon parempi tässä kuin mun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Juuri poistelin kuvia kalliotamaaneista, joissa tarkennukset oli kyllä edessä olevissa oksissa eikä itse eläimissä :D Mutta siis automaattitarkennusta käytän ja kyllä ne tarkennukset kuitenkin pääsääntöisesti osuu kohdilleen. Ja kyllä mä melkoisen määrän kuvia otan. Loistavia kuviahan sullakin aina on!

   Poista
 18. Voih miten ihanat maisemat ja eläimet! Ihan uskomattomia kuvia taas kerran :) Tuonne on pakko pästä joskus itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti pääset :) Tarpeeksi kun jotain haluaa, sen yleensä voi toteuttaa.

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)