Sisällön tarjoaa Blogger.

Etelä-Afrikka ja Swazimaa kutsuu!

Ehdin jo hieman huolestua, etteikö matkakuume iske lainkaan. Tällä hetkellä aikaa reissuun lähtöön on enää reilu viikko! On tässä pieni lämpö jo päälle noussut. En silti todellakaan hahmota, että kahden viikon päästä  olemme kiertelemässä autolla ympäri kansallispuistoa, jossa on mahdollista nähdä kaikki Afrikan suurpedot ja paljon muuta. Vieläkin on majoituksia varailematta ja toissa päivänä vielä pohdittiin milloin mennään minnekin. Suunnitelmissa on edelleen hieman pelivaraa, mutta pääsääntöisesti voin sanoa reitin olevan nyt paketissa. Tässä se tulee!


1. Krugerin kansallispuisto


Kruger on kansallispuistojen klassikko. Se on yksi maailman suurimmista luonnonpuistoista ja siellä elää yhteensä 147 nisäkäslajia. Tämä on enemmän kuin missään muussa Afrikan puistossa. Puistossa risteilee kattava tieverkosto. Kruisailemme siellä vuokra-autollamme ja toivomme näkevämme mahdollisimman paljon eläimiä. Yövymme neljä yötä kansallispuiston leirintäalueilla jonkinlaisissa mökeissä. Matkaan Johannesburgista Krugeriin olemme varanneet pari päivää, koska käymme katsastamassa matkalla yhden maailman suurimmista kanjoneista - Blyde River Canyonin.

Kuviahan minulla ei tietenkään etukäteen näistä paikoista ole, joten lainasin kuvitukseksi Pixabaysta CC0 Public Domainilla varustettuja kuvia. Toivottavasti muutaman viikon päästä saatte ihastella meidän ottamia kuvia näistä upeista eläimistä!
2. Swazimaa


Krugerin jälkeen matkamme jatkuu kohti naapurimaata ja ylitämme rajan Swazimaan puolelle. Käymme esimerkiksi Mlilwane Wildlife Sanctuaryssa. Siellä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet kuluttaa aikaa mm. virtahepoja katsellen. Swasimaassa olemme ainakin pari päivää. Tässä välissä suunnitelmamme ovat vielä hieman auki.

3. Pretoria


Toivomme, että jakarandapuut kukkivat kauniisti Etelä-Afrikan pääkaupungissa Pretoriassa meidän saapuessamme sinne. Tälle kaupungille suunnittelimme uhraavamme päivän tai pari.


4. Kapkaupunki & sen ympäristö


Matkamme viimeiset neljä päivää kulutamme yhdeksi maailman kauneimmaksi kaupungiksi väitetyssä Kapkaupungissa. Sekään ei tule kuitenkaan olemaan pelkkä kaupunkiloma, koska yhden päivän saa varmasti helposti kulutettua mm. Hyväntoivonniemellä pingviinejä (kyllä, pingviinejä ja leijonia samalla matkalla!) ihastellen ja pöytävuorelle retkeillein. Todennäköisesti ehdimme hieman shoppaillakin. :)


Matkalla ollaan kaksi ja puoli viikkoa. Uskon reissusta tulevan melko toiminnantäyteisen. Sitä voi todennäköisesti taas kerran palata kotiin lepäämään rankan loman jälkeen. ;)

Tälläiset suunnitelmat meillä! Miltäs kuulostaa? Vinkkejä saa ehdottomasti heitellä, jos lukijakunnasta löytyy näillä huudeilla matkailleita.


Tätä blogia ja matkaamme voit seurailla esim. blogin Facebook -sivujen kautta.


42 kommenttia

 1. Ah, teillä tulee varmasti ihana loma! Etelä-Afrikka on upea maa ja safari ikimuistoinen elämys! Jo itse ajo Hyväntoivonniemelle on mieletön! En tiedä kiinnostaako teitä mutta mikäli mielii mennä Robben Islandille käymään niin suosittelen varaamaan liput etukäteen että varmistaa paikkaansa, viimeksi ne oli nimittäin loppuunmyytyjä viikoksi eteenpäin (tosin olin varmaan kovimpaan sesonkiaikaan siellä, eli uutena vuotena). Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon, että meille tulee ihana loma :D Toivottavasti vain kaikki sujuu hyvin, eikä meitä ryöstetä tai muuta "mukavaa" :O Mahtava kuulla sinulta kehuja paikasta, kun olet käynyt siellä. Eilen juuri pohdittiin mennäänkö Robben Islandille, mutta taidetaan jättää kokonaan väliin ja keskittyä iloisempiin asioihin.

   Poista
 2. Oi, kuulostaa aivan mahtavilta suunnitelmilta! Ja varmasti ihan paras mahdollinen aika vuodesta vaihtaa noihin maisemiin. Ihanaa reissua teille. Allekirjoitan niin tuon "voi palata kotiin lepäämään". Tismalleen samoilla fiilareilla Marokon reissun jäljiltä vaikkei se kestänyt kuin viikon :D -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulle marraskuu on yleensä pahin kuukausi Suomessa, joten ihan taktisesti valittiin se matka-ajankohdaksi. Tällä hetkellä tuntuu aivan oikealta valinnalta, kun reippailin juuri koirien kanssa tuolla loskan keskellä ;) Niinhän se menee, että toiset lähtee lomalle rentoutumaan ja toiset taas jotain ihan muuta. Kukin tyylillään ja mikä kellekin sopii :)

   Poista
 3. Kuulostaa aivan ihanalta! Minulla on ollut suuri haave päästä juuri tuonne. Mietittiin yhtenä vaihtoehtona meidän jenkki reissulle, mutta päätettiin jättää Afrikka myöhempään. Kun palaat matkalta on minulla monta kysymystä kysyttävänä reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pystyn vastailemaan mahdollisimman hyvin kysymyksiisi matkan jälkeen :) Mekin siirrettiin ja siirrettiin Afrikan matkailua vuosia eteenpäin, vaikka safari on aina ollut haaveissa. Nyt oli pakko tarttua toimeen ja vihdoin lähdetään tutustumaan tuohon meille uuteen maanosaan. Voin kertoa olevani "hieman" innoissani :D

   Poista
 4. Kuullostaa hienolta suunnitelmalta!
  Asia jonka haluaisin kokea: Pimeä, lämmin Afrikan yö, kaikkine äänineen. Voisin kuvitella että se olisi ihokarvoja nostattava kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, minäkin uskon, että Afrikan pimeä yö äänineen on jotain kokemisen arvoista. En osaa edes etukäteen ajatella millaisia kaikkia eläinten ääniä siellä kuulekaan, mutta toivottavasti osaisin kuvailla niitä jälkikäteen :)

   Poista
 5. Voi mikä matka teitä odottaa!

  Tuli mieleeni sisarentyttäreni, miten hän menetti sydämensä Afrikalle oltuaan Swasimaassa puolisen vuotta työharjoittelujaksolla vuosia sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että tuollaisella pidemmällä matkalla sitä todella rakastuu johonkin maahan tai paikkaan. Mekin olemme jo menettäneet pieniä paloja ja vähän suurempiakin (Australiaan) ympäri maailman :) Saa nähdä millainen lommo rintaan jää tämän matkan jälkeen!

   Poista
 6. Jee :) Etelä-Afrikka on niin huikea maa, siellä reissattiin kuukausi meidän häämatkasta ja tekee kyllä ehdottomasti mieli palata joskus takaisin, niin paljon jäi näkemättä! Olitkin jo eksynyt meidän matkablogiin varmaan pariin otteeseen, mutta linkkaan tähän kuitenkin vielä tekstit Kapkaupungista, koska laiskuuksissani en jaksa kirjoittaa kaikkia vinkkejä tähän :D Tuo Hyväntoivonniemi on kuitenkin aivan ehdoton, ja jos yhtään tykkäätte sukeltaa tai snorklata, niin hylkeiden joukkoon mars! Pöytävuorelle pitää suunnata heti, kun sää on kirkas, sillä ei tule mitään, jos näkyvyys on huono ja itse asiassa kaapelihissi saatetaan jopa huonolla säällä sulkea. Swazimaa on kiva paikka käydä, jos ei ole Afrikassa muualla matkustanut, sillä se antaa Etelä-Afrikkaa hieman enemmän fiilistä "oikeasta" Afrikasta. Swazimaassa majoituimme myös Mlilwanessa :) Tekstejä pelkästään Etelä-Afrikasta löytyy meiltä näköjään 16, mutta tuossa taitaa olla nuo, joista teille on ehkä jotain iloa. Krugerissa toki käytiin myös, mutta mitäpä sinne vinkkejä osaisi jakaa... oletteko menossa ns. valmiille safarille vai omalla autolla? Jos omalla, niin sen ehkä infoan, että ne norsut siellä ovat aika äkäisiä ja niiden kanssa kannattaa olla aika varuillaan. Olen pikaisten laskujeni mukaan käynyt ainakin 15 kansallis- tai luonnonpuistossa Afrikassa ja yhdessäkään norsut eivät ole olleet lähellekään niin kiukkuisia kuin Krugerissa!

  http://matkallamaailmanaariin.blogspot.fi/2013/08/viiden-tahden-kaupunki.html
  http://matkallamaailmanaariin.blogspot.fi/2013/08/paiva-elamasta.html
  http://matkallamaailmanaariin.blogspot.fi/2013/07/vieraskyna-suuntana-swazimaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi! Muistankin nuo Krugerin kiukkuiset norsut sinun blogipostauksestasi. Liekö syynä se, että Krugerissahan on tuhansia norsuja enemmän kuin mitä sinne oikeasti mahtuisi, muttei niitä haluta tappaakaan, vaan pyritään käsittääkseni siirtämään muihin paikkoihin.

   Olen lukenut nuo teidän Etelä-Afrikan postaukset aiemmin läpi, mutta siitä on jo aikaa, joten oli kiva käydä fiilistelemässä niiden parissa uudelleen. Me emme sukella ja snorklauksestakin on vain vähän kokemusta, joten saapa nähdä uskalletaanko hylkeiden sekaan :D Etenkin, kun vesi taitaa olla tähän aikaan vuodesta melko vilpoisaa. Kyllä se silti kiinnostaisi! Pöytävuorelle halutaan ehdottomasti kirkkaalla säällä, joten täytyy toivoa, että joku päivä Kapkaupungissa olisi pilvetön taivas. Silloin rynnitään mestoille.

   Ajattelinkin, että Swasimaassa päästäisiin kokemaan sitä "todellista" Afrikkaa. Meidän oli tarkoitus mennä myös Lesothoon, mutta armeija kaappasi siellä jokin aika sitten vallan, joten siellä on tilanne hieman epävakaa. Tomi olisi halunnut mennä sinne siitä huolimatta, mutta minä jänistin :D

   Poista
  2. Tai vähän todellisempaa ainakin... seuraavalla reissulla sit suuntaatte sinne pimeään Afrikkaan, jota myöskin kovasti suositellaan! Mut erinomainen aloitus, teille tulee ihan huikea reissu! En myöskään malta odottaa postauksia :) Tämä on kyllä ihana sohvamatkailupaikka tämä sun blogi, kun itsellä taitaa tulla taas hieman pidempi tauko reissuista. Onneksi oltiin just Indonesiassa, niin sen siivin hetken kestää :D

   Luulen, että ne norsut on kiukkuisia siksi, kun siellä on niin paljon turisteja omilla autoilla, eivätkä monet osaa antaa norsuille niiden kaipaamaa tilaa. Todistettiin tätä muutaman kerran, sitä vaan päräytetään autolla viereen, tosi lähelle, ilman mitään kunnioitusta tai yhtään tilannetta tunnustelematta. Pahimpia juttuja, mitä voi tehdä, on painella norsulauman väliin, esim. kun ne ovat ylittämässä jonossa tietä, tai syömässä vaikka tien molemmin puolin, niin se ei ole sellainen kohta, johon haluaa autolla päräyttää. Sitten alkaa niitä valehyökkäyksiä sadella ja vaikka kuinka tiesimme, että äärimmäisen harvoin ne johtavat mihinkään muuhun, niin kyllä pelottaa, kun täysikasvuinen norsu juoksee autoa kohti töräytellen ja korvia heilutellen. Kerran jouduttiin tällaiseen tilanteeseen niin, että oltiin kaikki muut nätisti rivissä tien laidassa ja annettiin norsuille tilaa ylittää tietä, niin joku tunari sitten päätti ajaa muiden ohi sinne norsujen keskelle. Siinä on sitten soppa, kun kaikki lähtevät paniikissa peruuttamaan hurjistuneen norsun tieltä. Että varovaisuutta, ja muiden touhuja kannattaa vähän seurata, ettei jää itse nalkkiin toisten turailun vuoksi! :)

   Meidän ystävä oli käytännössä ensimmäistä kunnollista kertaa snorklaamassa tuolla hylkeiden seassa, vielä jonkin verran vesipelkoinen tyyppi, mutta hyvin meni ja tykkäsi kovin :) Jos yhtään kiinnostaa, niin menkää ihmeessä! Märkäpuvut on kuitenkin mitoitettu veden lämpötilan mukaan, joten ette te sinne jäädy! Paikka oli aika lähellä tuota pingviinirantaa, joten menee siinä samalla rysäyksellä. Onko teillä vuokra-auto käytössä tuolla Kapkaupungin osiolla? Näppärästi menee nimittäinsillä tavoin tuo Hyväntoivonniemen retki, johon kannattaa varata kokonainen päivä. Suosittelen sitä todella, vaikka ette hylkeiden sekaan päätyisikään.

   Poista
  3. Tässä vielä tuo firma, jonka kautta itse olimme hylkeilemässä. Oltiin tyytyväisiä, vaikka kerran jouduttiin jonkun yhteistyöfirman aikataulujen vuoksi siirtämään muistaakseni päivällä eteenpäin tms.

   http://www.apexpredators.com/shark-cage-diving/snorkel-with-seal.html

   Poista
  4. Joo, voin kyllä hyvin uskoa, että typerillä turisteilla on oma osansa norsujen kiukkuisuuteen. Olen kanssa lueskellut tuosta, ettei porukka vaan malta pysyä kunnollisen välimatkan päässä norsuista. Tämä on aivan käsittämätöntä, kun se on kuitenkin melkoisen kunnioitusta herättävän kokoinen eläin. Muutenkin kansallispuistoissa pitäisi mennä aina niiden eläinten ehdoilla, eikä oman mielen mukaan.

   Meillä on vuokra-auto sekä tuolla Krugerissa että Kapkaupungin osuudella, joten päästään hyvin liikkumaan. Tarkoitus on viettää tuolla Hyväntoivonniemellä kokonainen päivä. Täytyy vähän jutustella tuon matkakumppanin kanssa snorklauksesta, Tomi kun ei myöskään ole vedessä ihan omassa elementissään :D Kiitos linkistä ja mahtava kuulla, että viihdyt täällä sohvamatkailemassa! :)

   Poista
 7. Olenkin odottanut, että koska lähdette. Innolla jo lukisin matkajuttuja ja kuvia :) Safari on myös minulla haaveissa, mutta toistaiseksi pitää tyytyä muiden matkakertomuksiin.
  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malta vielä vähän aikaa, niin sitten luvassa on toivottavasti paljon juttu Krugerista ja muualta. :)

   Poista
 8. Vautsi! Innolla jaan odottamaan kertomuksia ja KUVIA Etela-Afrikasta!!

  VastaaPoista
 9. Mielettömän hienoltahan tuo kuulostaa! Vihreenä täällä sitten kuolataan niitä kuvia.. Hyvää matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kamalat paineet kuvailemisen suhteen, kun niitä niin moni odottaa :D

   Poista
 10. Oih, olen iloinen puolestanne, kun pääsette tuonne. Sama rundi tehty mieheni kanssa pari vuotta sitten, mutta ilman pääkaupungissa käyntiä. En unohda näkemääni ja kokemaani koskaan! Lähtisin milloin tahansa uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että olette tehneet samanlaisen reissun ja pidit siitä niin paljon, että lähtisit uudelleenkin :) Toivottavasti meilläkin olisi matkan jälkeen samat fiilikset.

   Poista
 11. Matkastanne tulee varmasti ikimuistoinen, odotan jo kovasti matkakertomustasi ja kuvia. Hyvää matkaa :)

  VastaaPoista
 12. Wau, ihanaa matkaa teille! Toivottavasti näette paljon eläimiä ja saatte hyvin kuviakin meille bloginlukijoille matkakuumetta taittamaan (vai lisäämään...??) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin kovasti toivon, että nähdään paljon eläimiä. Matkakuumeen helpotus / lisääntyminen on sitten varmaan paljolti lukijasta itsestään kiinni :D

   Poista
 13. Oi, kuulostaa upealta unelma-reissulta, minäkin jään odottelemaan niitä mahtavia eläinkuvia, mitä varmaan täällä nähdään :) Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuo reittisuunnitelma tuntuu hyvältä. Toivottavasti saadaan paljon hyviä kuvia eläimistä :)

   Poista
 14. Oih ja voih kun kuulostaa niin ihanalta teidän tuleva reissunne!
  Minulla on hirvittävä lomakuume. Pitäisi päästä johonkin, jossa näkee auringon. Tulee olemaan vähän tuskaa katsella ihania reissukuvia! Itselleni jäi kova hinku viime vuoden työreissusta päästä uudestaan Etelä-Afrikkaan.

  Sellainen tuli Pretoriasta mieleeni, että moni suositteli minulle The Ann van Dyk Cheetah Centre - De Wildt. En itse käynyt, enkä tiedä onko se sellainen paikka, jossa haluaisitte käydä. Paikalliset vaan sanoivat, että center on tehnyt erinomaista työtä cheetojen tutkimiseksi ja kannan kasvattamiseksi.

  Upeaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä synkkä vuodenaika saa todellakin kaipaamaan aurinkoon. Toivottavasti tekin pääsette jonnekin kivalle matkalle :)

   Kiitos linkkivinkistä :) Täytyy tutustua paremmin tuohon Cheetah Centreen. Nopealla vilkaisulla se on saanut Tripadvisorissa kyllä pääsääntöisesti hyvät arvostelut, mutten ole siltikään ihan varma onko se sellainen paikka, jota haluaisin tukea, kun siellä päästetään turistit silittelemään gepardeja.

   Poista
 15. Mäkin lähden ens viikolla Kapkaupunkiin! En malta odottaa...! Voi olla että ootkin jo nähnyt mun blogista Kapkaupungin postaukset koska kävin siellä myös huhtikuussa, mutta yksi mitä voin ehdottomasti suositella on haisukellus. Se paikka missä on maailman suurin valkohaiesiintymä on noin viiden tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Tässä vielä linkki jossa pari kuvaa sieltä ja sen firman nimi jota me käytettiin: haisukellus Etelä-Afrikassa

  Odottelen innolla teidän postauksia ja kuvia tältä reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka siistiä! Taisit tosissasi ihastua Kapkaupunkiin, kun olet näin nopeasti palaamassa sinne takaisin. :) Olen kyllä lukenut sun Kapkaupunki -postaukset läpi, mutta kävin lukemassa ne nyt vielä uudelleen, kun matkaan lähtöön on enää hetki aikaa.

   Tuota haisukellusta jäätiin pohdiskelemaan. Ensireaktio oli - ei helvetissä! - mutta voisihan se toisaalta olla ihan makeakin kokemus. Kerrankin on ihminen häkissä ja eläimet vapaana :D

   Ihanaa matkaa!

   Poista
 16. Upealta kuulostaa tuleva matkanne ja innolla odotan postauksia! Joskus matkakuume ei ehdi iskeä, kun on esim. niin kiire töissä, että lähtö on edessä ihan yht'äkkiä ja tulee vähän hölmistynyt olo, että nytkö jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Todellakin se matka pääsee aina välillä yllättämään jostain takavasemmalta! :D

   Poista
 17. Wau! Mieletön reissu edessä! Viikon päästä meidän reissumme loppuu, niin on kiva alkaa seuraamaan teidän matkaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Voi että miten nopeasti aika kuluu, vastahan te lähditte reissuun!

   Poista
 18. Nauttikaa, tämä on upea maa! Seitsemän viikkoa täällä takana, pari päivää edessä ja sitten takaisin Suomeen. Suunnitelmanne kuulostavat oikein hyviltä, omia kokemuksiani voit lukea blogistani. Jos tulee jotain kysymyksiä mieleen, niin vastaan mielelläni :) http://travelisa23.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, että kommentoit! Kävinkin juuri kommentoimassa blogiisi, että siellä vierähti tovi uskomatonta reissuasi lukiessa :)

   Poista
 19. Ihana reissu tulossa, en malta oottaa kuulumisia ja kuvia! <3

  VastaaPoista
 20. Oi vitsit, ehkäpä joskus "isona" itsekkin pääsee tuommoselle reissulle. Kunhan on niin hyväpalkkainen duuni, että on varaa tuon hepanpidon lisäksi lähteä viereistä kaupunkia pidemmälle :DD

  Hyvää matkaa, ota paljon kuvia; niitä ootellaan täällä ainakin innolla!

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)