Sisällön tarjoaa Blogger.

Narulelu maailmalla on nyt Vaihda vapaalle


Kun aloitin tämän blogin, en tiennyt aivan tarkasti mitä kaikkea se tulisi sisältämään. Tiesin kyllä kirjoittavani matkailusta ja eläimistä, mutta ajattelin kirjoittavani enemmän myös kaikesta muusta. Omistin tuolloin narulelu.com domainin ja suunnittelin siirtäväni tämän blogin sen alle. Siksi blogista tuli ensin Narulelu blogi. Kun sitten ymmärsin, että blogin pääaihe on matkailu, lisäsin vain hätäpäissäni Narulelun perään maailmalla, jotta blogin nimi olisi matkailuaiheinen. Syntyi nimi, jossa ei ollut järjen häivää. 

Blogi on nyt vuoden ikäinen ja minulla on selkeä käsitys mistä haluan kirjoittaa. Matkailusta ja eläimistä. Satunnaisesti kirjoitan muista asioista, mutta ennen kaikkea pidän tätä matkablogina. Päädyin vaihtamaan blogin nimen, koska se ei kuvaa blogin sisältöä, enkä enää pitänyt siitä. Uusi osoite on vaihdavapaalle.fi. Blogi löytyy kuitenkin edelleen vanhalla osoitteella, eikä mikään nimeä ja banneria lukuunottamatta ole muuttunut tai tule näillä näkymin muuttumaan. Haluan tässä postauksessa kuitenkin avata hieman ajatuksiani siitä mistä tässä blogissa on oikein kyse.
 

Haluan, että tämän blogin parissa vaihdat vapaalle


Toivon, että juttujani lukiessasi unohdat hetkeksi huolet ja kiireen ja hyppäät kanssani matkalle. Omalta osaltani tässä blogissa on kyse uskalluksesta, rohkeudesta, heittäytymisestä, sekä halusta:

 • Matkustaa uusiin maailmankolkkiin.
 • Poistua omalta mukavuusalueelta.
 • Nähdä eläimiä luonnossa, vapaana omassa elinympäristössään.
 • Herättää ajatuksia eläinten hyvinvoinnista.
 • Jakaa kokemuksia.
 • Säilyttää muistoja.

Elämässä ei saavuta asioita, ellei niitä tavoittele ja tee töitä niiden eteen. Ikimuistoisten kokemusten hankkiminen vaatii toisinaan omalta mukavuusalueelta pois tulemista. Yleensä se kuitenkin kannattaa. Tuntemattomaan hyppääminen on pelottavaa, enkä ole aina uskaltanut. Haluan kuitenkin muistella vanhana asioita, joita tein (kuten, että asuin Australiassa puoli vuotta pakettiautossa maata kiertäen, siitä tulossa postaus myöhemmin), en miettiä asioita, joita olisin halunnut tehdä. Siksi olen päättänyt uskaltaa.


Monista upeista kokemuksista elämässäni voin kiittää erityisesti yhtä ihmistä. Hän on opettanut minut matkustamaan myös sinne, jonne en olisi yksin uskaltanut. Tutustuessamme sanoin hänelle, että olen löytänyt miespuolisen minäni (rohkeamman ja rennomman vain). Miten mahtavaa onkaan, että saan jakaa elämäni tämän ihmisen kanssa. Onhan hän aviomieheni. Monet blogin kuvista ovat Tomin ottamia ja hän rakastaa eläimiä melkein yhtä paljon kuin minä. Tomin mielestä minne tahansa voi matkustaa ja kaikki järjestyy.
Eläimet


En olisi ilman koiria se ihminen, joka nyt olen. Nuo ihastuttavat, rakastettavat olennot ovat kulkeneet elämässäni mukana lapsesta asti. Ensin vain haaveissa, sitten todellisena. Koirat ovat tarjonneet minulle harrastuksen ja myös ensimmäisen työpaikkani muutaman vuoden ajan. Perustinhan koira-alan yrityksen suoraan koulun penkiltä ja elätin itseni sillä muutaman vuoden ajan. Sittemmin olen siirtynyt muihin työtehtäviin ja aktiivinen koiraharrastuskin on jäänyt vähemmälle. Seuraan kuitenkin koiramaailmaa kohtalaisen aktiivisesti. 

Matkailussa parasta on mielestäni vapaana elävien eläinten näkeminen ja kohtaaminen. Esimerkiksi Alaska valikoitui matkakohteeksi suurelta osin sen perusteella, että se on loistava paikka nähdä eläimiä luonnollisessa ympäristössä. Samoin oli Etelä-Afrikan laita. En niinkään välitä kaupungeista, vaan matkustan mieluiten paikkoihin, joissa voi nähdä villieläimiä. Tästä blogista on tullut minulle todella tärkeä. On ollut aivan mahtava huomata, että lukijamäärät ovat lisääntyneet. Kaikkein eniten mieltäni lämmittää lukuisat kommentit. Tuskin jaksaisin kirjoittaa tätä blogia ellei kukaan koskaan kommentoisi mitään. Ilahdun joka kerta kirjautuessani bloggeriin ja nähdessäni uuden kommentin. Suuren suuri kiitos kaikille lukijoille ja erityiskiitos teille aktiivisille kommentoijille. Olette aivan ihania! 

Bloggailu jatkuu uuden nimen ja osoitteen alla, mutta sama meno jatkuu. Tulossa on mahtavia aikoja. Olen innoissani. Pysythän sinäkin mukana!
Jos olet seurannut blogia bloggerin kautta, sinun ei tarvitse tehdä mitään, saat edelleen uudet päivitykset samaa reittiä kuin ennenkin. 

 Edit: Bloggaava kaveri kertoi, ettei tämä uusin blogin päivitys näy ainakaan vielä bloggerin lukulistalla. Tämän pitäisi kuitenkin ilmaantua sinne näkyviin eli toivottavasti on vain tilapäistä. Olisi kiva, jos joku voisi kuitata, jos / kun näkyy. Kiitti!

Edit 25.10.: Huom! Luulin voivani vaihtaa blogin Facebook-sivuille uuden nimen, mutta se ei onnistukaan, koska sivulla on yli 200 tykkääjää (alle 200 tykkääjän sivuille se olisi ollut mahdollista). Joudun siis pyytämään, että te FB-seuraajat klikkailette itsenne uusille sivuille, jotta saatte Facebook-seinällenne uudet blogipäivitykset.


53 kommenttia

 1. Hyvä uusi nimi! Onnea nimenvaihdon kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. Upeasti kiteytetty :) Ja onnea uuteen aikakauteen. Ilo olla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teidän blogi tuli muuten aika monta kertaa mieleen, kun pohdin blogille uutta nimeä. Yritin keksiä jotain, jossa olisi yhdistynyt eläimet ja matkailu. Joku oli vaan keksinyt sen ennen mua ;) Vaihdoin sitten vapaalle...

   Poista
 3. Nyt näkyy bloggerin kautta :)

  VastaaPoista
 4. KIITOS :D mulle on pari kertaa aiheuttanut päänvaivaa mitä narulelu maailmalla mahtaa tarkoittaa

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa! Hyvä ja entistä parempi nimi (vaikkei siinä edellisessäkään mun mielestä mitään vikaa ollut). :)

  VastaaPoista
 6. Uusi postaus bongattu lukulistalta ja sen vuoksi tulinkin toteamaan että onnea "uudelle" blogille! ;)

  VastaaPoista
 7. Uusi nimi on kiva! :)
  Jokos teillä taas matkakuume polttelee...eikös se uusi reissu oo ihan just?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Afrikka kutsuu reilun kolmen viikon päästä. Haluaisin sanoa, että ihan hirveä matkakuume, mutta jotenkaan ei ole yhtään sellainen olo, että oltaisiin minnekään lähdössä :D Majoituksiakaan ei olla varattu vielä kuin neljäksi yöksi.

   Poista
 8. Olenkin hieman ihmetellyt aikaisempaa nimeä, ei tosin mitään vikaa siinäkään. Sulla on kyllä ihana blogi, ja laadukkaat kuvat tekevät siitä vielä ihanamman! Ja itsekkin eläinihmisenä jaan täysin mielipiteesi eläinten huonosta kohtelusta, rotujalostuksesta yms. Aina sitä odottaa milloin on uusi postaus tulossa :) ps. Varattiin sun blogin innostamana karibian risteily tammikuulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin luulen, ettet ole ollut ainoa joka on nimeä ihmetellyt :D Mutta suuret kiitokset ihanasta kommentistasi ja erityisen upeaa on kuulla tuosta Karibian risteilystänne! Aivan mahtavaa :) Tulee varmasti hieno reissu. Saa kysyä, jos tulee jotain risteilyyn liittyvää mieleen!

   Poista
 9. Hyvä uusi nimi jaa onnea vuoden ikäiselle blogille :) Keep it going!

  VastaaPoista
 10. Lukijana ollaan ja pysytään, ja Bloggerkin toimi moitteetta! :o) Tässä blogissa on juuri minunkin sydäntäni lähellä olevia asioita. Itsellä vain ei ole rohkeutta eikä oikein mahdollisuuttakaan matkustaa maailman ääriin eläimiä ihailemaan, mutta siitäkin syystä täällä blogissasi on mukava vaihtaa vapaalle. ;) Ihanat nuo teidän eläinkaverikuvat. Mikä otus on tuo söpöliini, joka tekee tuttavuutta miehesi kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Ihanaa, kun lukijakunnasta löytyy samanhenkistä porukkaa :)

   Tuo söpöliini Tomin kanssa samassa kuvassa on quokka eli lyhythäntäkenguru. Täytyy tehdä quokista oma postauksensa, koska niiden kanssa hengailu on jäänyt mieleen yhtenä ikimuistoisimmista eläinkohtaamisista.

   Poista
 11. Tosiaan nyt näkyy bloggerin kautta mullekin :) Hyvä uusi nimi, joka tosiaan kuvastaa blogiasi paremmin kuin edelinen. Innoissani jatkan seurailua!

  VastaaPoista
 12. Onnea vuoden ikäiselle upealle blogille!

  Uusi nimi on oikein onnistunut ja innolla seuraan jatkossakin. Koirat ja muut eläimet, aina on niitä elämääni kuulunut, ja muutaman viikon kuluttua pääsen jälleen hoitelemaan uutta koiravauvaa, vaikka edellisen rakkaan koirani jälkeen päätin ettei enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla kommenttisi nimestä ja suuret onnittelut sinulle uudesta hauvavauvasta! Niin se vain on, ettei koirattomana oikein osaa elää, kun näihin karvaisiin ystäviin on tottunut. :)

   Poista
 13. Löysin blogisi vähän aikaa sitten, matkailu on minun harrastus ja eläimet minunkin sydäntä lähellä. Vähän yli vuosi sitten mun hauveli kuoli eli kuitenkin 14-vuotiaaksi ja vain viimeinen kk oli vaivalloista. Vielä ei uutta tule, mutta hoitelen välillä tyttären koiraa. Australian juttua odottelen mielenkiinnolla, matkailimme siellä viime talvena ja uudestaan haluan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tai minähän sinun blogisi taisin ensin löytää :D Tuollainen hoitokoirahan on matkailevalle oikein hyvä ratkaisu. Ausseista on tulossa juttua varmaan aina silloin tällöin. Jaan kanssasi tuon tunteen siitä, että sinne haluaisin kovasti uudelleen!

   Poista
 14. Uusi nimi kuulostaa hyvältä :) Tätä lueskellessa ja kuvia katsellessa pääsee varmasti vaihtamaan vapaalle.

  VastaaPoista
 15. Onnea yksivuotiaalle! Kiinnostava blogi, upeat kuvat ja huikeat seikkailut - näitä on joka kerta mahtavaa lukea! Minä vasta opettelen ja kuvailen lähinnä omaksi iloksi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kuvauksesi sopisi kyllä ihan yhtä hyvin sun omaankin blogiin ;)

   Poista
 16. Hyvä nimi blogille! Täytyy sanoa, että ihan höperönä innosta oltiin meidänkin matkalla kaikenmaailman eläimistä, ihan oravista lähtien. Yosemitessa ollessa puhuttiin varmaan koko aika karhuista, vaikkei niitä harmiksi nähtykään. Naurettiin itsellemme kun vielä loman lopussakin riemastuttiin niistä oravista joiden ohi muut meni välittämättä yhtään. Samaistun siis täysin suhun tuossa eläinrakkaudessa. Ihana kun olet uskaltanut ja saanut asiasi järjestettyä niin, että olet voinut toteuttaa unelmiasi. Niin sen pitääkin olla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Eläimet kyllä hurmaa yllättävän helposti. Eikä siihen aina tosiaan tarvitse muuta kuin oravat. Ne on uskomattoman suloisia. Harmi, ettette nähneet karhua, mutta seuraavalla matkalla sitten ;)

   Kyllähän tämä näin tolkuton matkustelu joskus laittaa myös pohtimaan onko tässä mitään järkeä ja mitä kaikkea niilläkin rahoilla saisi, jotka on syydetty esim. lentoyhtiöille! Mutta eipä kaduta :D

   Poista
 17. Hyvä uusi nimi blogilla :) ja aivan ihania kuvia olet tähän koonnut!

  VastaaPoista
 18. Uusi bloginimi kuvaa hienosti blogiasi. Itse pidän blogissasi juuri siitä, että viet meidät upeisiin paikkoihin (joihin ei kaikkiin tule itse mentyä), kerrot paljon asiaa eläimistä (ovat minukin sydäntän lähellä). Valokuvasi ovat upeita, niitä aina ihan huokaillen ihastelen. Teksti on sujuvaa ja viihdyttävää. Minustä tässä on koossa kaikki hyvän blongin ainekset =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että nimi kuulostaa kuvaavalta. Ja voi että miten ihana kommentti muutenkin. Tälläisiä lukiessa tulee kyllä niin hyvälle tuulelle! Kiitos :)

   Poista
 19. Varmasti pysyn mukana, on tämä niin mielenkiintoinen blogi!
  Kiitos paljon kaikesta tähän astisesta matkaseurasta, odotan innolla uusia reissuja!
  Lupaan kommentoidakkin uutterammin :) Tämä kesä ja syksy ovat vaan niin hektistä aikaa, mutta talvi tuo enemmän vapaata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Kyllä tätä blogia saa ilman muuta lukea kommentoimattakin :D Tiedän hyvin tuon kiireen, ettei aina vain ehdi, vaikka haluaisikin.

   Poista
 20. Hieno uusi nimi ja banneri! Niin sinunnäköinen :) Innolla seuraan jatkossakin mukana!

  VastaaPoista
 21. Onnea minunkin puolestani uudelle blogin nimelle, tykkään! <3 Ja aijai mikä kuva Iguassulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Iguassulta nyt ei voi huonoja kuvia saadakaan :D

   Poista
 22. Kiitos ihanasta ja mielenkiintoisesta blogistasi! Itsellekin eläimet, valokuvaus ja matkailu ovat lähinnä sydäntä niin tämä on kuin tehty minulle :) Ja täytyy sanoa että minun tulee helpommin seurattua kun tämä on facebookissa ja huomaan heti etusivulta kun on tullut jotain uutta sivuillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun lueskelet blogiani ja jätit tälläisen ihanan kommentin! :) Mielenkiinnon kohteet osuvat tosiaan yksiin ihan täysin.

   Poista
 23. Samat sanat, kiitos blogistasi. Mä tykkään tästä kotisohvalla matkustamisesta kuviesi välityksellä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija! :) Se kotisohvalla matkustaminen on todellakin sitä helpointa matkailua. Sanoo yksi, joka tuskailee hotellivarausten kanssa... :D

   Poista
 24. Aivan ihana blogi, ei tästä muuta voi sanoa. Heti piti ryhtyä lukijaksi, kun tämän nyt löysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi näin mukavasta kommentista ja tervetuloa! :)

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)