Sisällön tarjoaa Blogger.

Mieleenpainunein villieläinkokemuksemme

Kaikista Australiassa tapaamistamme lukuisista villieläimistä mieleeni on jäänyt parhaiten Repsu. Tapasimme sen Länsi-Australiassa Rottnestin saarella. Se onkin yksi niistä harvoista paikoista, joissa maailmassa on mahdollista tavata Repsun lajikumppaneita, quokkia eli lyhythäntäkenguruita.


Syy miksi juuri Repsu ja sen lauma on painunut mieleemme on, että se oli ensimmäisiä kertoja, jolloin saimme viettää villieläinten kanssa aikaa kaikessa rauhassa ilman muita ihmisiä. Toinen merkittävä seikka oli, että nämä eläimet olivat hyvin rohkeita, eivätkä paenneet. Päinvastoin, ne osoittivat kiinnostusta meitä kohtaan. Quokkia tapaa tänä päivänä lähes yksinomaan Rottnestin saarella. Tuolla 18 kilometrin päässä mantereesta sijaitsevalla saarella, näillä pikkukenguruilla ei ole vieras- eikä kotoperäisiä saalistajia. Rottnest on myös lähes autovapaata aluetta ja siellä pääsee liikkumaan käytännössä vain turistibussilla tai polkupyörällä. Me vuokrasimme fillarit saavuttuamme saarelle lautalla.

Päivän agendalla Rottnestin saarella meillä oli polkea ympäri saarta ja bongata quokkia. Emme etukäteen osanneet arvata miten hyvin jälkimmäisessä onnistuimme (fillarointi tuulessa olikin loppupeleissä paljon haasteellisempaa). Näimme vain hetken aikaa pyöräiltyämme tyhjillään olevan golfentän reunalla, isojen puiden alla pieniä, karvaisia, ruskeita palluroita ja ne liikkuivat! Heitimme fillarit sivuun ja kiiruhdimme niin hitaasti kuin maltoimme kohti pieniä pussieläimiä. Osa quokista viiletti karkuun vähän matkan päähän, mutta osa oli aika rohkeita ja jäi ihmettelemään heidän alueelle tulleita isoja tyyppejä. Kävimme maahan istumaan ja joukosta erottui heti rohkein kaveri.
  
Ristimme tämän tyypin heti kättelyssä Repsuksi, koska sillä oli repaleinen korva. En tiedä ovatko quokat kovia tappelemaan, koska useammallakin niistä oli toisessa tai molemmissa korvissa halkio. Repsua ei kauheasti pelottanut, vaan se tutki uteliaasti ketä sen alueelle oli tullut.


Quokat olivat kalunneet läheisen ison puun alimmat oksat, eivätkä ylttäneet enää ylemmäs. Isompina meillä oli etulyöntiasema ja autoimme pienempiämme. ;)
Vietimme quokkien kanssa tunnin aamupäivällä ja palasimme saarikierroksemme lopuksi niiden luokse vielä iltapäivällä. Näin jälkikäteen ajateltuna nuo olivat yhdet parhaista hetkistä Australiassa ja siltä se tuntui tuolloin paikan päälläkin hengaillessa. Istuskelimme Tomin kanssa kahdestaan keskellä ei mitään. Missään ei näkynyt vilaustakaan muista ihmisistä ja ympärillä oli noin kymmenen luonnossa elävää, uteliasta quokkaa. Kokemus, jota ei yksinkertaisesti voi unohtaa. Monesti olemme jälkeenpäin miettineet mitähän Repsulle mahtaa kuulua ja vieläkö se elää laumansa kanssa tuolla golfkentän laitamilla. Miten yksi pieni eläin voikin tehdä niin suuren vaikutuksen ja jäädä vuosiksi mieleen.   


Pienten kenguruiden kanssa olisi voinut viettää vaikka koko päivän. Rottnestilla on kuitenkin melkoisen upeat maisemat, joten annoimme hassujen lyhythäntäkenguruiden olla välillä aivan rauhassa ja poljimme kymmenisen kilometriä tuulen tuivertaessa näissä maisemissa.
Rottnestille eli paikallisittain Rottolle, pääsee lautalla Fremantlesta ja Perthistä. Suurin osa sadoista tuhansista saaren vuosittaisista vierailijoista, viettää siellä vain yhden päivän, kuten mekin. Rottnestilla on kuitenkin mahdollista myös yöpyä. Sieltä löytyy kenguruiden kanssa hengailun lisäksi nimittäin muitakin aktiviteetteja. Saarella voi snorklailla ja sukeltaa. Rannoilla on mahdollisuus nähdä hylkeitä ja merileijonia. Me näimme quokkien lisäksi ainoastaan yhden käärmeen. Onneksi istuimme tuolloin pyörän satulassa, emmekä pusikossa quokkien kanssa.

Ei pöllömpi paikka vai mitä?

Loppuun vielä muistutus, että blogin nimen muutoksen vuoksi myös blogin Facebook -sivu valitettavasti vaihtui. Jos siis haluat seurailla tätä blogia Facebookin kautta, niin klikkaa äkkiä TÄNNE ja paina tykkää nappia! :)

38 kommenttia

 1. No ei todellakaan pöllömpi paikka, eikä pöllömpiä eläimiä! Jotenkin niin hassunkurisen näköisiä, että vaikea uskoa noiden olevan eläviä eikä jonkun lapsen vähän kokoonkursittuja pehmoleluja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kokoon kursittuja pehmoleluja, ihan loistava :D Mutta onhan nuo nyt aivan epätodellisen söpöjä.

   Poista
 2. Ihana repsu ja lauma! Ja niin upeat maisemat.

  VastaaPoista
 3. Awww :3 En ole tainut ennen edes moisista eläimistä kuullakkaan, mutta nuohan on ihan yli symppiksen näköisiä. Tuo ensimmäinen kuva varsinkin sai hymyn huulille. Ihania otuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Quokat ei tosiaan ole ehkä ihan niitä kaikkein tunnetuimpia kenguruista, mutta sitäkin suloisempia :)

   Poista
 4. Voi hyvänen aika mitä kuvia ja ihana Repsu. En ole koskaan kuullutkaan tälläisestä eläimestä, niin soma että:)))

  VastaaPoista
 5. Repsu näyttää kovin iloiselta kaverilta ystäviensä kanssa! :P Ihana postaus!

  VastaaPoista
 6. Cuteness overload :D! Sanoinkin jo silloin, kun alussa löysin blogisi, että quokka on ehdottomasti yksi suosikkieläimeni juurikin tuon iloisen ja pelottoman luonteensa ansiosta :P. The happiest animal on the planet. Nyt tässä tulee ihan pikkutyttö vaihde päälle, mutta "MÄ EN KESTÄ!" XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan kuullut tuota slogania, mutta se kyllä sopii quokkiin loistavasti! Ja pikkutyttövaihde on toisinaan ihan luvallista miehillekin, etenkin, jos on quokkia näkyvissä ;)

   Poista
 7. Quokat ovat aivan ihania. Onneksi niillä on Rottolla suht turvallista olla, pahin uhka tais olla 90-luvun quokka soccer, typerien teinien eläinrääkkäys :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala! Tuntuu aivan järkyttävältä ajatuskin quokka soccerista, miten ihmiset voikin olla niin julmia :(

   Poista
 8. Voi apua kun suloisia kuvia - varsinkin kuin eka, ihan kuin se hymyilisi!

  VastaaPoista
 9. Voi että miten sulosia otuksia :3 Ois siistii käydä tuolla, upeet maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rottnestilla tosiaan yhdistyy upeat maisemat ja ihanat eläimet. Täydellinen paikka siis :)

   Poista
 10. AA ihania mäkin tahon hengailemaan noiden kanssa. <3 Ihania hymyileviä tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden söpöliinien kanssa hengailisi varmasti todella moni mielellään! :)

   Poista
 11. Voi luoja miten ihastuttavia <3 Tuossa siluetti kuvassa tosin näytti nopeasti katsottuna rotalta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin näyttää, kun tuo häntä on aivan erilainen kuin muilla kenguruilla. Tuollainen rotanhäntä :D

   Poista
 12. Voi apua, nyt olisi kyllä söpöys varoitus ollut paikallaan =D. Minulla meni täällä ihan kylmät väreet, niin innoissani oli kun luin tätä postausta. Voin kuvitella millaisia hetkiä tiellä on ollut. Luonto on niin upea asia. Nämä kaverit olivat todella rohkeita, kun tulivat ihan puhelinta katselemaan =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, kun unohdin söpöysvaroituksen! :D Luonto on todellakin upea ja ihmeellinen. Ei sitä täältä Suomesta liikkeelle lähtiessä oikein koskaan tiedä täysin mitä ihmeellisyyksiä tuolla maailmalla tulee vastaan.

   Poista
 13. Ihana repsu, en ihmettele että jäi mieleen. Aivan ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repsua on ihan mahdoton unohtaa! :) Muistamme sen varmaan vielä vuosikymmentenkin päästä.

   Poista
 14. Aim in laav! <3 En yhtään ihmettele, että Repsu pomppi sydämeenne ja pysyy siellä takuulla ikuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me vanhoina muistella Repsua kiikkustuolissa ja kerrota tarinoita pikkukenguruista vanhainkodissa, jos sinne asti selvitään. :D

   Poista
 15. Onpas veikeitä otuksia!!
  Ja mahtavan näköinen ranta; miten toi vesi voi olla noin turkoosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikeä on tosiaan osuva adjektiivi kuvaamaan näitä tyyppejä. :) Nyt olisi kivaa omata kunnolliset biologin taidot ja selittää hienosti miksi juuri tuolla vesi on noin turkoosia ja jossain muualla ei ole. Valitettavasti omat tiedot ja taidot ei siihen riitä, mutta jotenkin se käsittääkseni liittyy veden koostumukseen, siinä oleviin hiukkasiin ja sihen miten ne hiukkaset heijastavat valoa.

   Poista
 16. Äääää! Tää on jo ihan liian söpöä, mä en kestä :-D miten voikaan olla noin herttainen otus <3

  VastaaPoista
 17. Voi ei, miten suloisia tapauksia! Taas yksi syy lisää lähteä Ausseihin.

  VastaaPoista
 18. Vooi kun on suloinen! Mä en ees tiennyt mistään quokista, muuten vaan täällä asunut 7 vuotta haha :D Länsi-Australia ja Perth on tosin mulla vielä näkemättä, mutta vielä joskus!!

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)