Sisällön tarjoaa Blogger.

Me lähdetään Etelä-Afrikkaan safarille

Pitkäaikainen haaveeni on toteutumassa! Me lähdetään Afrikkaan safarille! Olen aivan täpinöissäni, vaikka matkaan on vielä aikaa useampi kuukausi. 

Niin pitkälle kuin muistan, olen aina haaveillut safarimatkasta Afrikassa. En oikeastaan ymmärrä miten emme ole sellaisella aiemmin käyneet. Olen kai aina ajatellut, että Afrikka ei ole se helpoin manner omatoimimatkailulle ja valmiit safaripaketit taas ovat aivan järkyttävän hintaisia. Monet matkakohteet ovat määräytyneet myös vain halpojen lentojen perusteella. Toistaiseksi olemme käyneet safarilla ainoastaan Sri Lankassa Yalan kansallispuistossa, josta nämä tämän postauksen kuvatkin ovat. Teen siitä joskus myöhemmin kunnollisen postauksen.


Alaskassa ollessamme näimme paljon eläimiä (en ole ehtinyt vielä sinne asti blogissa ;)). Villieläinten näkeminen ja valokuvaaminen on meille molemmille todella palkitsevaa. Siitä saa uskomattomat kiksit, kun näkee uusia eläimiä niiden luonnollisessa asuinympäristössä. Minulle tästä onkin tullut yksi kriteeri matkakohdetta valittaessa, siellä pitää nähdä eläimiä. Jo Alaskassa päätimme, että seuraava kaukomatkakohteemme on jossain päin Afrikkaa. Safarille on päästävä.


Tapasimme Skagwayn maisemajunassa jenkkipariskunnan, jonka kanssa ryhdyimme juttelemaan matkailusta. Nainen oli asunut useita vuosia Etelä-Afrikassa ja suositteli sitä meille kovasti. Suomessa ryhdyin heti tutustumaan paremmin Etelä-Afrikkaan ja totesin sen olevan paljon helpompi maa omatoimimatkailijalle kuin mitä olin etukäteen ajatellut. Turistit vuokraavat siellä usein autoja ja tunnettuun Krugerin kansallispuistoonkin saa ajaa omalla autolla seeprojen, leijonien ja kirahvien sekaan, uskomatonta! Sinne siis. Voitaisiinko lähteä heti huomenna!

Työpaikalla ei nyt varsinaisesti ihan innosta kiljuttu, kun lomalta paluun jälkeen ryhdyin tapani mukaan kyselemään heti milloin saan pitää seuraavan lomani. Ajankohdasta päästiin kuitenkin yksimielisyyteen juuri sopivasti samana päivänä, kun Lufthansa julkaisi lentotarjouksensa. Lennot Johannesburgiin nappasimme 550 eurolla ja nyt matkasta on todellakin tulossa totta. Marraskuussa karistamme loskat kengän pohjista ja suuntaamme laskemaan seeprojen raitoja!


Tällä hetkellä karkea matkasuunnitelma on Johannesburg – Kruger National Park – Swasimaa – Lesotho- Lento Johannesburgista Kapkaupunkiin ja takaisin. Aikaa on vain pari viikkoa, joten tiukalla aikataululla mennään jälleen. Kun olimme saaneet alustavan reittihahmotelmamme tehtyä, Tomi totesikin, ettei nämä meidän matkat kyllä mitään lomailua ole :D  

Nyt peräänkuulutan kaikkia mahdollisia Etelä-Afrikka tärppejä! Kuulisin enemmän kuin mielelläni kaikki mahdolliset ja mahdottomat kokemukset Etelä-Afrikasta. Linkkailkaa ihmeessä blogipostauksia tai mitä tahansa Etelä-Afrikkaan liittyvää mieleen tuleekaan. 

 

39 kommenttia

 1. Allekirjoita niin tuon, että eläinten näkeminen luonnollisessa ympäristössään on ihan mahtavaa! Minua ei saisi kirveelläkään eläintarhoihin yms. kauhumestoihin, jossa eläimet ovat esineellistetty ihmisten töllisteltäviksi. Ihan mahtava reissu teille taatusti tulossa! Kyllä mekin joskus safarille, iha varppina! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinkohtaamiset luonnossa jää ainakin mulle parhaiten matkoilta mieleen. Tuntuu, että muista Australiastakin jokaisen kengurun :D Me käydään kyllä eläintarhoissakin, jos tiedän niiden olevan hyviä ja joissa eläinten virikkeellistäminen ja kohtuulliset asuintilat otetaan huomioon. Valitettavasti vain kaikille eläimillä ei tarhaoloissa voida mitenkään järjestää hyviä oloja, eikä niitä pitäisi pitää eläintarhoissa. Toiset eläimet taas voi niissä oikeasti ihan hyvin.

   Poista
  2. Mä oon ehkä vähän eri mieltä eläintarhoista ja siitä kuka voi määritellä, että eläimet voi siellä hyvin (=paremmin kuin luonnossa). Mutta se on jo ihan eri keskustelu, joten ehkä pidän sanaisen arkkuni suljettuna :D Mutta tulee varmasti huippu reissu teille!

   Poista
  3. Ilman muuta saa olla eri mieltä ja tämä olisikin oikeasti hyvä ja mielenkiintoinen keskustelun aihe. Ehkä sille löytyy vielä joku sopivampi paikka joskus myöhemmin :)

   Poista
  4. Varmasti! Omassa blogissani on aiheesta keskusteltukin monet kerrat, mutta edellisestä taitaa olla jo hetki aikaa. Voisin ehkä taas joku päivä vähän kuumentaa tunteita ^_^ Tänään nähtiin luonnossa jotain ihan ihmeellisiä rämemajavia ja oli kyllä päivän kohokohta! Ai jestas ne oli hassuja jättirottia.

   Poista
  5. Kuumenna ihmeessä tunteita. On hyvä saada ihmiset ajattelemaan. Mä bongasin FB:stä kuvan niistä ihanista majavista <3 Ne olisi varmasti olleet meidänkin päivän kohokohta tietämättä mitä kaikkea muuta upeaa teidän päivään kuului :)

   Poista
 2. Kuulostaa aivan mahtavalta! Ja juurikin se että voi ominpäin ajella autolla eläinten seassa, eikä tarvitse raahautua ison ryhmän mukana. Tuo on kyllä nyt munkin haavelistalla :) Eläinkohtaamiset on reissujen parasta antia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, me ei tykätä isoista ryhmistä, pienet kyllä vielä menee. Vasta nytkö safari pääsi sun haavelistalle? :D

   Poista
  2. Se on ollut aiemmin vain semihaave, koska olen luullut, että noilla safareilla kuljetaan aina hirveissä laumoissa. Enkä mä ole yhtään laumaeläin ;) Tää kuloostaa paljon paremmalta!

   Poista
  3. Sama vika! Omalla autolla on muutenkin kivoin liikkua, kun saa mennä minne huvittaa, milloin huvittaa. Ja ennen kaikkea, saadaan tuijottaa kirahveja vaikka tunti, jos halutaan.

   Poista
 3. Heeeei tosi hienoo et ootte päättänyt lähtee tänne! Tosin viimeisen puhelumme mukaan arvelinkin, että ei siinä kauan mene, kun päädytte jo varaamaan matkan/lennot. :D
  Lähteekö J ja M mukaan vai menettekö Tomin kanssa kahdestaan? :) Jos itselleni ei olisi tullut näitä työkuvioiden muutoksia, niin olisi tullut itsekin lähdettyä johonkin. Noooo, joskus vuoden päästä ehkä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tunnetusti aika nopeita liikkeissämme :D Toistaiseksi vain meillä on lennot ostettuna. Se, saammeko matkaseuraa mukaan vai ei, selvinnee varmaan tässä lähiaikoina.

   Poista
 4. big five

  Taas kade!
  Golfiin hurahtaneena legendaarisen Ernie Elsin legendaarinen viinitila
  http://www.ernieelswines.com/

  Viinitilat vinkkinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan, että bongataan kaikki big fiven eläimet :) Täytyypä käydä tutustumassa tuohon linkkiin, kiitti!

   Poista
 5. Upeaa, tosi kivaa että pääsette safarimatkalle sinne saakka...norsufanina kelpaisi tuollainen matka minullekin :)

  VastaaPoista
 6. Safarimatka Etelä-Afrikkaan on minunkin unelma. Ilmeiseti kuljette Keugerin luonnonpuistoon ja sieltä eteenpäin Swasimaa, Lesotho vuokra-autolla? Tiedätkö, onnistuuko rajanylitykset siellä helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vuokra-autolla on tarkoitus huristella menemään noissa kolmessa maassa. Käsittääkseni rajan ylitykset pitäisi sujua ihan helposti. Mosambikin puolelle raja on käsittääkseni haastavampi, mutta sinne en Tomin harmiksi suostu lähtemään (tiet huonossa kunnossa, eikä niin turvallista).

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, odotan jo innolla postauksia tästä upeasta matkastanne :)

   Poista
 7. Vautsi, hieno juttu! Tämä on täysin omakin haaveeni! Eläimet luonnossa ovat todellakin ihania. Hienoa, että teidän haave toteutuu! Ehkä saamme mekin aikaiseksi mennä tuonne parin vuoden päästä kun on muita haaveita ensin toteutettu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveiden toteuttaminen on mahtavaa. Mukava kuulla, että teilläkin niitä on ilmeisesti toteutumassa :)

   Poista
 8. Wautsi, upeaa! Mun haaveeni myös, vaikka olen vähän arka tuon Etelä-Afrikan suhteen... Toinen ehdoton haave olisi Madagaskar, mutta se on aika vaikeasti toteutettavissa...ehkä sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin Madagaskariin ja pienen hetken tutkin myös sitä yhtenä vaihtoehtona. Makit on aivan mielettömän suloisia otuksia ja siellä niitä riittäisi. Etelä-Afrikka on kuitenkin matkailumaana ehkä 100 kertaa helpomman tuntuinen kuin Madagaskar.

   Poista
  2. Madagaskar ei ole erityisen vaikeasti toteutettavissa, jos matkalaisella on joko jonkin verran rahaa tai sitten jonkin verran aikaa, kärsivällisyyttä ja sopeutumiskykyä. Sisäisiä lentoja löytyy, joten maanteitä pitkin ei ole pakko körrötellä. Maitse matkaaminenkin tosin onnistuu mainiosti esim. käyttämällä jonkin paikallisen matkatoimiston palveluita (auto&kuski, mitään nelivetoa ei tarvitse yleisimmillä reiteillä). Suurimpaan osaan upeimmista kansallispuistoista pääsee em. tavoilla. Ranskankielentaito plussaa, mutta englannillakin pärjää jotenkuten. Sinne vain!

   Poista
 9. Etela-Afrikka on aivan upea, tulee varmasti hieno reissu! En ikina bloggaillut omasta reissustani mutta voin suositella maata lampimasti kaikille. Ma keskityin omalla matkallani Garden Routeen, pieniin kaupunkeihin sen varrella, safariin ja sit Kapkaupunkiin. Etela-Afrikassa on kuitenkin helppoa ajella (vaikka ajetaankin vaaralla puolella tieta), ihmiset on ystavallisia ja siina maassa on vaan jotain maagista taikaa puhumattakaan safari kokemuksista. Voisin lahtea heti takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit :) Mulle on jo pelkästään kuvien ja juttujen perusteella tullut sellainen tunne, että tulen rakastumaan maahan ihan totaalisesti ja sun kommentti vielä vahvistaa sitä. Meiltä kyllä jää ainakin tällä reissulla Garden Route välistä ja keskitytään enemmän pohjoisen safarimaisemiin.

   Poista
 10. Voi ihanuus, olen niin iloinen, teidän tulevasta reissusta. Minulle ovat suuria iloja aivan tuntemattomienkin matkat, haaveiden toteutumiset. Se vaan on aina niin ihanaa odottaa reissuun lähtöä, jopa ihan viikonlopun. Siinä on varmasti vaara, että rakastuu noihin maisemiin. Onnittelut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi :) Tulevan matkan odottaminen on tosiaan aina ihanaa!

   Poista
 11. Tulee varmasti mainio matka :) Mulla on blogissa juttua eteläisen Afrikan kiertoreissusta. Jos kiinnostaa niin käy vilasemassa: http://msafiri-traveller.blogspot.fi/ Etusivulta löytyy heti linkki aina tietyn reissun juttuihin ja kuviin :) Tunnisteista löytyy myös linkit tietyn maan juttuihin. Kapkaupungissa itse tykkäsin pienestä vaelluksesta Pöytävuorelle, voin myös suositella järjestäjää! Lisäksi tietysti piti tehdä Cape point & peninsula-reissu eli käydä noi Kapkaupungin perinteiset nähtävyydet/paikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kiinnostaa :) Olen kyllä tainnut joskus nuo sun matkakertomukset kahlatakin läpi, mutta kävin nyt uudestaan lueskelemassa läpi. Cape Point & peninsula on Kapkaupungin ohjelmalistalla. Halutaan ehdottomasti nähdä pingviinit.

   Poista
 12. Ooh, huikee reissu teillä (taas) edessä! Innolla odottelen sieltä kuvia ja tarinoita. Itsellä koko Afrikka on vielä ihan reissamatta (Egyptiä lukuunottamatta, heh), joten mielenkiintoista lukea siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Egyptihän on Afrikassa :D Mä en ole käynyt edes siellä (Tomi on), joten mulle Afrikka on aivan uusi maanosa. Sen jälkeen olisi enää Etelämanner käymättä ja sinne pääsemistä saakin sitten odotella ehkä eläkeikään asti...

   Poista
 13. Ihanaa! Reissusta tulee aivan mahtava ja ikimuistoinen. :) Mä olen aina halunnut nähdä kirahveja luonnossa, joten kerro niille terveiset täältä yhdeltä pitkältä tytöltä!

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa ihan mahtavalta!! Me käytiin Ugandan reissun yhteydessä safarilla - tehtiin siitäkin tosin omatoimimatka. Eli vuokrattiin kuski pakun kanssa joka ajoi meidät kansallispuistoon ja puistosta sai puisto-oppaan autoon mukaan. Majoitukset järkkäsimme itse, eli yövyimme teltoissa yhden "lodgen" alueella virtahepojen yötouhuja kuunnelleen, meikäläinen aika paniikissa... :) Varmasti hieno reissu tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa tuo teidän Ugandan reissukin. Pitääpä käydä kurkkimassa blogiasi, jos siellä on siitä juttua ja kuvia :) Kaikki Afrikkaan liittyvä kiinnostaa tällä hetkellä.

   Poista
 15. Kuulostapaa hienolta seikkailulta! Ehkä kutittelisi itseäkin, olen vaan vähän sellainen mamis-matkaaja :D Mutta en kyllä malta odottaa tarinoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Sitten pitää vaan pistää vähän enemmän euroja tiskiin ja maksaa järjestetystä safarista. Ne on kyllä ainakin ihan turvallisia. Kiva kuulla, että mun tarinoita odotellaan :)

   Poista
 16. Tämä kuulostaa mahtavalta! Ja niinhän se pitää mennäkin, että yhden reissun jälkeen aletaan suunnitella toista ;)

  VastaaPoista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)