Sisällön tarjoaa Blogger.

Blogien seuraaminen Facebookin kautta ja paluu Alaskaan


Bloggerin kautta blogin seuraaminen on helppoa, jos itse bloggaa. Kaikki eivät kuitenkan ole bloggaajia, mutta lukevat silti mielellään blogeja. Monilla blogeilla, kuten tällä omallanikin on Facebook-sivut. Blogin seuraaminen Facebookin kautta on kuitenkin hieman kinkkisempää. Siellä kaikkea nimittäin säätelee mystinen ja monimutkainen Facebookin algoritmi, jonka toiminnasta ei oikein ole perillä kukaan muu kuin ehkä FB itse.

Yksi selitys on, että algorytmi toimii suosimalla kiinnostavia ihmisiä / yrityksiä / sivustoja. Mitä enemmän jokin FB-postaus saa tykkäyksiä tai kommentteja, sitä laajemmalle ryhmälle postaus näytetään. Viimeisimmän kuulleeni tiedon mukaan tämäkin olisi jo vanhentunut toimintamalli, mutta tiedä sitten. Olen ainakin itse huomannut sen pitävän melko hyvin paikkaansa. Käytännössä ei siis riitä, että tykkäät jostain sivustosta (tai olet jonkun kaveri) nähdäksesi kaikki tämän julkaisemat kuvat ja kirjoitukset. Todennäköisesti paljon menee ohitse. Yritysten FB-sivujen kohdalla tälle on ihan selkeä syy. Facebook haluaa, että yritykset maksavat näkyvyydestä. Samat lainalaisuudet koskevat kuitenkin myös ei-kaupallisia sivuja.

Jos olet kiinnostunut näkemään kaikki jonkin sivuston Facebook -julkaisut, siihen on kuitenkin olemassa keino. Mene sivulle ja klikkaa "Saa ilmoitukset" tai kuten kuvassa englanninkielisessä FB:ssä "Get notifications". Näin kaikki kyseisen sivun julkaisut näkyvät seinälläsi (et siis kuitenkaan saa niistä mitään erillistä ilmoitusta). Helppoa ja toimivaa, mutta harva tästä taitaa tietää?  
Alaska roadtrip


Sitten niihin oleellisempiin asioihin. Nyt on pieni hyppäys Rioon selätetty ja palaan blogipostauksissa alkukesän Alaskan matkamme toiselle osiolle eli roadtripille. Vaikka Alaskan risteily oli hieno ja unohtumaton kokemus, nautin tästä jälkimmäisestä osuudesta vielä enemmän. Roadtrippailussa on niin hieno vapaus suunnata auton nokka milloin minnekin ja pysähtyä milloin huvittaa. Tähän kun lisätään se, että Alaskan maisemat ovat todella palkitsevia, ei autossa istuminen todellakaan maistu puulta.

Tälläisen reitin ajelimme viikon aikana:Tässä hieman maistiaisia tulevista blogipostauksista.

Pysy siis kanavalla, jos haluat nähdä lisää Alaskan eläimiä sekä henkeäsalpaavia maisemia. Narulelu maailmalla -blogin Facebook-sivulle pääset TÄSTÄ.

11 kommenttia

 1. Vau, taas kerran... Noi kuvat on kyllä kuin postikortteja!! :)

  VastaaPoista
 2. Aikamoisia teasereita ;). Odotan innolla tulevia postauksia! Ja hyvä vinkki tuo Facebook-juttu :)

  VastaaPoista
 3. Ööh...ihan sanaton fiilis jää noista kuvista!! Lisää odotellessa :)

  VastaaPoista
 4. Aika viileä fiilis :) Mielenkiinnolla odotan juttuja maailmankolkasta, joka on itselle ihan tuntematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Alaskassa ei paljon helteitä näkynyt! Tuo osavaltio on monelle tuntematon, mutta olisi kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen :)

   Poista
 5. Vau minkä näköisiä maisemia, innolla odotan näitä! Ja tuosta blogien seuraamisesta: itse käytän RSS-lukijaa. Ei jää mitään näkemättä, eikä ole riippuvainen Bloggerista. Mietin joskus, pitäisikö tästä kirjoittaa blogiin vinkkipostaus, koska ilmeisesti RSS-lukijat ovat tietotekniikkaporukan ulkopuolella vähän tuntemattomampi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ainakin tuo RSS-lukija on ihan mysteeri, joten tee ihmeessä!

   Poista
 6. Mahtava tuo orava, joka komentaa seuraamaan! :) Ja noissa Facebookin algoritmeissä on tosiaan hankala pysyä perässä. Välillä harmittaa, kun tietää missaavansa joitakin hyvienkin kaverien päivityksiä, mutta en ole jaksanut erikseen tehdä jokaiselle tuota "Saa ilmoitukset" -juttua. Välillä se kaksi klikkaustakin vaan on liikaa vaadittu. :D Noh, toisaalta yritän muutenkin vierottaa itseäni sosiaalisesta mediasta (vaikka bloggaajana ei ehkä pitäisi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa ja sen toiminnoissa olisi opettelemista pitkäksi aikaa ja sitten, kun niistä kaikista olisi perillä, porukka onkin siirtynyt jo johonkin uuteen sosiaalisen median kanavaan ;) Tunnen itseni toisinaan jo kolmekymppisenä ihan liian vanhaksi... Ei se somesta vierottautuminen välttämättä mikään huono juttu ole.

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)