Sisällön tarjoaa Blogger.

Kyllä kotona on kivaa!

Meillä oli mahtava loma, mutta voi vitsit miten kiva oli tällä kertaa tulla kotiin. Matkustamme lähinnä talvisin ja kotiin paluu tarkoittaa yleensä palelemista ja harmaata säätä. Aurinkoa ei ole tälläkään kertaa ollut pahemmin näkyvissä, mutta Suomessa on kesä! Vaikka kesä oli melko pitkällä jo meidän lähtiessämme matkalle pari viikkoa sitten, on pihalla tapahtunut paljon. Sireeni on täydessä kukkaloistossa ja raparperit on venähtäneet aivan uusiin ulottuvuuksiin. Miten me maltoimmekaan olla pois täältä? Kaikkein ihaninta kotiin paluussa on kuitenkin aina tämän Urpo-Turpo kaksikon näkeminen ja niiden riemu.
Meiltä kysytään usein missä koiramme ovat aina lomien ajan. Olen niin onnellinen, että niillä on mahtavat hoitajat, joiden hoiviin voimme huoletta jättää ne lomien ajaksi. Anoppi on yleensä meillä kotona jomman kumman koiran kanssa, koska omakotitaloa ei ole kiva jättää pitkäksi aikaa tyhjilleen. Samalla postit tulee haettua laatikosta ja ne kukat, joita en ole itse onnistunut tappamaan, ovat yleensä täydessä terässä takaisin tullessamme. Nautimme jopa niin hyvästä palvelusta, että yleensä kotonamme on siistimpää kotiin palatessa kuin sieltä lähtiessä ja jääkaapissakin on muutakin kuin valo.

Toinen koira taas majoittuu yleensä osan aikaa myös joko meillä kotona tai yleisimmin suurimman osan ajasta Tomin siskolla. Siellä on monta rapsuttajaa, leikittäjää ja taluttajaa. Tämän lisäksi minulla on vielä pari muutakin aivan loistavaa varahoitopaikkaa, joten vielä koskaan ei onneksi ole matkalle lähtö kaatunut siihen, ettei koirille olisi hoitajia. Hoitolassa ne eivät ole koskaan olleet.

Lomamme aikana Aida täytti 9-vuotta ja Yumi 7-vuotta. En kuulu siihen porukkaan, joka järjestäisi koirille synttäreitä ja pukisi niille mukahauskoja synttärihattuja. En myöskään puhu niistä 'hän' -sanalla. Silti oli ihan mielettömän hauskaa nähdä matkalla Facebookissa kuva koirista, jotka odottivat meidän kotipihalla lupaa syödä maksalaatikko-nakki -kakkunsa :) Me palkitsimme koirat tänään viemällä ne pitkäksi aikaa uimaan ja riehumaan metsälammelle. Tämän postauksen kuvat on otettu tänään sillä reissulla. 


Miten sitä voikin olla myös mukavaa käydä kaikessa rauhassa ruokakaupassa Suomessa. Joka puolella on tuttuja elintarvikkeita tuttuun (kalliiseen ;)) hintaan. Laivalla nautimme viikon ajan mielettömän hyvistä pöperöistä, mutta sen jälkeen olemme syöneet pääasiassa pikaruokaa jenkkityyliin. Oli siis käsittämättömän luksusta grillata takapihalla kanapihvit sipulin, paprikan ja halloumin kanssa sekä syödä uusia perunoita. Jostain syystä edes tieto siitä, että huomenna on jälleen työpäivä, ei heikennä hyvää fiilistä. Olkoon tässä positiivisuutta kerrakseen ihan ilman haasteita (juu, ei kiitos sitä positiivisuushaastetta tänne, en tykännyt arkihaasteestakaan ;)). 

Aikaerosta johtuen pää on kuitenkin sen verran huteran oloinen, etten alkanut vielä tänään rustaamaan teille mitään ihmeellistä matkakertomusta. Lomalla en ole halunnut viettää aikaa koneella ja nyt tuntuu siltä, että kirjallisen ilmaisun tasoni on jetlagista johtuen lähinnä kastemadon tasoa. Lupaan kuitenkin, että ensi kerralla hypätään jo tämän laivan kyytiin:

8 kommenttia

 1. Kyllä matkoilta täytyy aina välillä palata kotiin, että voi sitten taas lähteä uudelleen :) Ja onhan se aivan ihanaa tulla pitkän reissun jälkeen kotiin, omalle sohvalle, oman jääkaapin ääreen!

  VastaaPoista
 2. Komia turbokaksikko teillä :) ♥

  VastaaPoista
 3. Bordercolliesta rotuna olisi kiva lukea lisääkin! Rotu kiinnostaa itseäni kovasti! Esim. mitä harrastatte koirien kanssa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirat on työlinjaisia eli aktiivisia, aktiivisia ja aktiivisia :) Muuten tosi kilttejä ja melko nöyriä koiria. Helppoja kouluttaa arkeen ja harrastuksiin. Me ei enää harrasteta mitään, vaan nämä ovat vastentahtoaan eläkkeellä. Vanhempi on 9v ja nuorempi 7v. Toko (tottelevaisuuskokeet) on ollut päälaji ja siinä ollaan kisattu ylimmässä eli erikoisvoittajaluokassa. Lisäksi ollaan treenailtu agilitya, viestiä, jälkeä ja käyty paimentamassa. On nämä mahtavia, älykkäitä koiria. Nyt kun ei enää aktiivisesti treenata mitään, energiaa on kotikoiriksi vähän turhankin paljon. Poden siitä ajoittaista huonoa omaatuntoa, mutta lenkkeillään kyllä todella pitkiä lenkkejä ja keksitään kaikkia pienempiä aktiviteetteja. En siis todellakaan suosittele kotikoiriksi, mutta harrastuskoirina nämä on mahtavia. :)

   Poista

Kysyä saa ja kommentit on toivottuja :)